Glazba BRANIMIR ŠTULIĆ

Živim asketski, a album ne namjeravam objaviti

  • Autor: tportal.hr
  • 7.8.2012 18:57:20
  • 7.8.2012 18:26:08

Kultni lik glazbene scene ovih prostora Branimir Johnny Štulić u intervjuu za bosanski list Dnevni avaz progovorio je o boemskom životu u nizozemskom gradiću Houtenu

Branimir Johnny Štulić i dalje stvara glazbu, a prošli je vikend na YouTubeu objavio 18 novih obrada narodnih pjesama. Od ožujka prošle godine stavio ih je ukupno 320. Piše i autorske stvari, ali njih nema namjeru nigdje objaviti.

'Ne dolazi u obzir da izdam CD! Autorske pjesme moja su privatna stvar. I obrade narodnih skladbi privatna su stvar, ali čovjek ne živi na Marsu i to je bio kompromis', kaže Štulić. Ne zamara se time što je svaka nova obrada u pet dana skupila tek tristotinjak klikova, a nekoć je s grupom Azra bio jedan od najtiražnijih glazbenika na Balkanu.

'Manijakalno radim! Mijenjam dan za noć. Nekad sam i bos hodao, uvijek sam nekako asketski bio raspoložen. Uvijek živim asketski, samo u posljednje vrijeme ne stojim kao prije na jednoj nozi toliko dugo', šaljiv je 59-godišnjak kojeg zdravlje dobro služi.

Uvijek je željan novih znanja te trenutačno proučava Kraljevića Marka. 'O njemu se ne zna ništa osim da se ženio, da je ponovno mijenjao drugu ženu za prvu te da je poginuo 1395. Najvažnija stvar su dubrovački arhivi, jer je u to vrijeme Dubrovnik bio najpouzdaniji bankarski grad', upućen je Johnny.

Osvrnuo se i na Gorana Bregovića: 'Brega je fenomen, s njim se nitko ne može mjeriti', rekao je glazbenik koji u svoj dom rijetko prima goste, a jedan od zadnjih bio je glumac Sergej Trifunović.

181929,178929,134027,134027
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više