GORAN BARE:

Majke će tek biti na vrhuncu karijere!

05.08.2012 u 18:33

Bionic
Reading

Na Schengenfestu koji se ovoga vikenda održava u slovenskom mjestu Vinica, žestok nastup otprašile su i vinkovačke Majke koje predvodi osebujni Goran Bare

Prošlog vikenda više od 20.000 ljudi okupilo se u slovenskom mjestu Vinica. Uz obalu Kupe podignut je pravi mali šatorski grad. U ta tri dana izredali su se mnogi izvođači: Leningrad Cowboysi, Parni valjak, Lollobrigida... I, naravno, Majke

'Odvratno, odvratno', bez dlake na jeziku je odgovorio Goran Bare na pitanje kako mu se sviđa festival. Objašnjava da ne voli takve gaže jer je vremenski ograničen.

''Teške boje' samo su početak, mi ćemo tek biti na vrhuncu karijere. Imamo u pripremi novi album. Bit će opako', najavljuje frontmen Majki.

'Ovo je najuspješnije izdanje festivala, s najjačim imenima', kaže Darjan Moravec, organizator Schengenfesta, dodavši da je zasigurno među najzvučnijim imenima ovogodišnjeg festivala Kaiser Chiefs, najpoznatiji po hitovima 'Ruby', 'I Predict a Riot' i 'Angry Mob'.

Organizatori festivala su jako zadovoljni kako je sve prošlo.

Neki su uživali i u programu elektronske glazbe. Na festivalu je nastupila i skupina Dan D iz Novog Mesta, jedan od najpopularnijih rock-bendova u Sloveniji. Frontman je rođeni Karlovčanin Tomislav Jovanović – Tokac koji kao domaćin zna što ovaj festival znači za Belu krajinu.

'Tiho sam priželjkivao da festival izraste u veliki, što se i ostvarilo. Organizatori su mnogo uložili u kvalitetu, rock'n' roll... Sada je cijela regija živnula', kaže Jovanović. Ne samo to, nego je i svaka kuća u Vinici dobila jednodnevnu kartu za festival, dodao je.