NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Schengenfest

02.08.2012 u 10:37

Bionic
Reading

Najluđi slovenski festival u mjestu Vinica, koji ove godine očekuje više od 15 000 posjetitelja za peti rođendan, nudi vam preko 40 odličnih izvođača. Festival svoja vrata otvara u petak 11 sati ujutro, a mi smo pripremili 2x1 po ulaznicu upravo za petak, 3. kolovoza.

Schengenfest se održava već petu godinu u slovenskoj regiji Bela Krajina, u mjestu Vinica tik uz hrvatsko – slovensku granicu. Prošlogodišnji uspjeh lansirao je Schengefest na poziciju najposjećenijeg slovenskog festivala, a sami organizatori nazvali su ga festivalom sunca, zvuka i zabave koji raznolikim programom svake godine privlače sve više više posjetitelja.

Od ovogodišnjih izvođaća posebnu pažnju plijene Kaiser Chiefs, Leningrad Cowboys, Parni valjak, Parov Stelar i Riblja čorba čiji je nastup posljednjih dana izazvao niz kontroverzi. Uz rock headlinere, predstavnici elektronske scene na festivalu bit će Funkerman, Tom Novy i Shapeshifters. Uz spomenuta gostovanja, tu su Majke, Kawasaki 3P, Lollobrigida, Sevdah Baby, Siddharta te mnogi drugi, a organizatori su publici odlučili pokloniti i dvije predstave 'Čefurji Raus' i 'Jamski človek'.

'Ovo nije bilo kakav festival – usudili bismo se reći da tu očekujemo ljude bez kompleksa željne dobrog provoda jer je to istinski odmor u tom slučaju, ništa drugo se s tim ne može mjeriti. I naš line up izvođača pokazuje koliko smo kao organizatori neopterećeni time je li nešto cool ili nije cool – nama je cool da se tri dana zabavljamo, da se za svakoga nađe ponešto, da steknete nova poznanstva i da vas za Schengenfest vežu super sjećanja', stav je organizatora iz KUD-a Bela Krajina i čini se da njihova formula uistinu djeluje jer svake godine dolazi sve više posjetitelja, kako na festival tako i u festivalski kamp.

U povijest Schengenfesta do sada je upisano oko 40 000 posjetitelja i preko 110 izvođača, a neki od njih bili su Hladno Pivo, TBF, Jinx, Kultur Shock, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka, Superhiks, S.A.R.S., Laibach...

Zajašite električnog bika, pogledajte predstave, uđite u ring s divovskim boksačkim rukavicama i obračunajte se s onim tko vam je ukrao pivu, kupajte se u rijeci Kupi, upoznajte nove ljude i priuštite si zabavu kakvu zaslužujete. Ulaznica u pretprodaji još uvijek iznosi 59 eura za tri dana i 29 eura za jedan dan, a u nju je uključeno mjesto u festivalskom kampu.

Dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

Za više informacija posjetite www.schengenfest.si

Po jednu ulaznicu su osvojili:

Dina Ožanić
Marino Damić

Dobitnici ulaznice podižu na ulazu na festival uz predočenje osobnog dokumenta.