tportal.hr

Zagreb
+10
Osijek
+9
Pula
+14
Rijeka
+14
Zadar
+13
Split
+13
Dubrovnik
+11

VRUĆE LJETO

Plesna noć ispred šibenske katedrale

Više od 800 plesača iz cijelog svijeta, zajedno s renomiranim glazbenikom Ricardom Luqueom i bandom, sinoć, 27. srpnja, zapalilo je srca brojne publike u Šibeniku, gdje se ispred katedrale Sv. Jakova održala vruća plesna noć prvog Salsa Beach Splash festivala

Datum objave:
28.7.2012 8:58

Zadnja izmjena:
28.7.2012 11:59

Vezane teme

Plesna poslastica omogućila je entuzijastima da izraze svoju ljubav prema pokretu i to u samom srcu Šibenika, na glavnom trgu, pred mnogobrojnom publikom budući da se festival održava upravo u vrijeme kad se obilježavaju tri sveca zaštitnika grada, pa tako Šibenik vrvi domaćim i stranim turistima koji su sa zanimanjem pratili ovaj plesni događaj.

Plesne korake jednog od najpopularnijih latinoameričkih plesova mogli su naučiti svi zainteresirani sudionici festivala, i to od svjetski poznatih instruktora salse, plesača iz Santo Rico Dance Companyja, Tropical Gem Companyja i Frankie Martineza, a hrvatski dio posjetitelja posebno su oduševili naš poznati plesač i instruktor latinoameričkih plesova Hrvoje Kraševac i njegova partnerica Dora Budić.

'Ponosni smo što je ovako veliki odaziv plesača, instruktora i publike potvrdio da je naša ideja o plesnom festivalu itekako dobrodošla u Hrvatskoj. Kada smo razgovarali o organiziranju festivala, željeli smo potaknuti slobodu kretanja i individualnosti plesača jedinstvenim stilom izražavanja koji je u svima nama. U cilju nam je promicati salsu univerzalnim jezikom plesa, kroz intenzivni razgovor između tijela i duše koji nadilazi nacionalne, kulturne, dobne i jezične barijere i gradi snažne veze preko granica u suvremenom svijetu, a upravo večeras smo bili svjedoci brisanja granica među različitostima kroz ples i glazbu', izjavio je jedan od organizatora prvog Salsa Beach Splash festivala Leo Merory.

Salsa Beach Festival traje još puna tri dana, u kojima posjetitelje očekuju brojne plesne radionice, beach partyji te mnoštvo zabavnih sadržaja.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

Vedrana Knežević

tportal.hr

tportal.hr

Boris Banović

Vanda Winter

Helena Šopar

Još videa

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr