tportal.hr

Zagreb
+3
Osijek
+2
Pula
+15
Rijeka
+10
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+13

VRUĆE LJETO

Plesna noć ispred šibenske katedrale

Više od 800 plesača iz cijelog svijeta, zajedno s renomiranim glazbenikom Ricardom Luqueom i bandom, sinoć, 27. srpnja, zapalilo je srca brojne publike u Šibeniku, gdje se ispred katedrale Sv. Jakova održala vruća plesna noć prvog Salsa Beach Splash festivala

Datum objave:
28.7.2012 8:58

Zadnja izmjena:
28.7.2012 11:59

Vezane teme

Plesna poslastica omogućila je entuzijastima da izraze svoju ljubav prema pokretu i to u samom srcu Šibenika, na glavnom trgu, pred mnogobrojnom publikom budući da se festival održava upravo u vrijeme kad se obilježavaju tri sveca zaštitnika grada, pa tako Šibenik vrvi domaćim i stranim turistima koji su sa zanimanjem pratili ovaj plesni događaj.

Plesne korake jednog od najpopularnijih latinoameričkih plesova mogli su naučiti svi zainteresirani sudionici festivala, i to od svjetski poznatih instruktora salse, plesača iz Santo Rico Dance Companyja, Tropical Gem Companyja i Frankie Martineza, a hrvatski dio posjetitelja posebno su oduševili naš poznati plesač i instruktor latinoameričkih plesova Hrvoje Kraševac i njegova partnerica Dora Budić.

'Ponosni smo što je ovako veliki odaziv plesača, instruktora i publike potvrdio da je naša ideja o plesnom festivalu itekako dobrodošla u Hrvatskoj. Kada smo razgovarali o organiziranju festivala, željeli smo potaknuti slobodu kretanja i individualnosti plesača jedinstvenim stilom izražavanja koji je u svima nama. U cilju nam je promicati salsu univerzalnim jezikom plesa, kroz intenzivni razgovor između tijela i duše koji nadilazi nacionalne, kulturne, dobne i jezične barijere i gradi snažne veze preko granica u suvremenom svijetu, a upravo večeras smo bili svjedoci brisanja granica među različitostima kroz ples i glazbu', izjavio je jedan od organizatora prvog Salsa Beach Splash festivala Leo Merory.

Salsa Beach Festival traje još puna tri dana, u kojima posjetitelje očekuju brojne plesne radionice, beach partyji te mnoštvo zabavnih sadržaja.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr