Glazba LUKY PROMOVIRAO ALBUM

Rock-koncert u perivoju galerije Meštrović

  • Autor: L. N.
  • 22.7.2012 17:08:48
  • 22.7.2012 16:33:32

Promociju svog novog albuma 'Hvala' Luky je u petak, 20. srpnja održao u perivoju Galerije Meštrović na splitskim Mejama

Jedinstveni ambijent posljednjeg velikog očuvanog i održavanog mediteranskog perivoja u Splitu pokazao se kao izvanredna lokacija za odličan koncert na koji je došlo oko tisuću Splićana. Na taj način institucija Muzeji Ivana Meštrovića nastavljaju praksu izlaska iz strogih galerijskih okvira u posljednjih nekoliko godina sa serijom izložbi i koncerata vezanih uz Splitsko ljeto i ovaj koncert se dobro uklopio u takvu koncepciju.

Mada Dragan Lukić Šegedin već godinama u glazbenom smislu spada u mainstream, ova promocija i koncert su zapravo pokazali njegove rokerske korijene i narav. Sve starije pjesme su bile aranžirane za pravi rock-koncert na otvorenom. Lukyja su pratili splitski glazbenici te brojni gosti, primjerice klapa Cambi i Vojan Koceić, gitarist Libra.

Zvuk pratećeg benda su nosili gitarist Tonči Radić, poznat po suradnji s Urbanom te basist Nenad Bego, a Luky je opet pokazao svoju glazbenu svestranost, izmjenjujući se na gitari, klavijaturama i bubnjevima. Na fasadi Galerije Meštrović je kazališni režiser Hrvoje Cokarić pripremio zanimljivu prateću video-projekciju i scenske efekte. Publika je očekivano najbolje reagirala na starije hitove i dobro poznate pjesme.

Dvosatni koncert u mediteranskom perivoju u toploj ljetnoj noći je bio, možemo to bez oklijevanja ustvrditi, najbolji glazbeni događaj u Splitu ovoga ljeta i taj prostor je zapravo iznenađujuće dobro funkcionirao. Luky se zahvalio publici i nakon ovog prvog koncerta najavio promotivnu turneju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više