ŽELJKO BEBEK - 'ZAČARANI KRUG'

Pogledajte prvi hrvatski videospot u 3D tehnici

18.07.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Nakon 12-godišnje pauze Željko Bebek se vraća na scenu na velika vrata, a njegov novi spot pogledajte premijerno na tportalu

Željko Bebek vođa je prave tehnološke revolucije na estradi. Nakon 12-godišnje pauze vraća se u radne vode novim singlom 'Začarani krug'. Iako je njegova diskografska pauza trajala više od desetljeća, Željko Bebek se odlučio koristiti najsuvremeniju tehnologiju za svoj nosi singl.

Spot je snimljen u 3D tehnici i prvi je takav na ovim prostorima. Osim toga, spot najavljuje film 'Slučajni prolaznik', u režiji Joze Patljaka, koji će 24. ovog mjeseca biti premijerno prikazan u sklopu nacionalnog programa 59. Pule, a nakon toga će ekskluzivno biti dostupan u MAXtv videoteci.

Bit će to i prvi dugometražni igrani film s ovih prostora u 3D tehnici, sniman u produkciji Alka Filma. Snimanje spota i posljednjih kadrova filma na jedan je dan oživjelo pothodnik u Savskom gaju. Mnogo filmske opreme, koja je u prvi mah znala zbuniti, i dobro uigrana ekipa bili su samo nagovještaj da se nešto snima, a jedan je, dobro znan vokal crtao izraze iznenađenja na licima užurbanih prolaznika.

Evo kako Bebekov spot izgleda u klasičnoj, 2D tehnologiji:

Stihove za pjesmu 'Začarani krug' napisala je Antonija Šola, a glazbu,kao i cjelokupnu glazbu za film 'Slučajni prolaznik', potpisuje BranimirMihaljević. U suradnji s izdavačkom kućom Aquarius Records očekuje se inovi CD Željka Bebeka koji će biti objavljen krajem godine te CD sglazbom iz filma.

Pogledajte Bebekov 'Začarani krug', prvi hrvatski videospot u 3D tehnologiji:

Željko Bebek bio je član grupe Bijelo dugme od 1974. o 1984., razdoblju koji glazbeni kritičari označavaju najboljim za grupu. Nakon nesuglasica s Goranom Bregovićem, Bebek napušta grupu u travnju 1984. i ubrzo snima albume 'Mene tjera neki vrag' i 'Željko Bebek i Armija B'. Albumi, međutim, ne postižu očekivan uspjeh. Bebek se ponovno vraća na glazbenu scenu 1989. kada snima dva nova albuma 'Niko više ne sanja' i 'Pjevaj, moj narode' koji nailaze na pozitivne kritike i s kojih se izdvajaju hitovi 'Da je sreće bilo', 'Da zna zora', 'Sinoć sam pola kafane popio', 'Laku noć svirači', 'Fatima' te posebno 'Oprosti mi što te volim'.

Tijekom devedesetih godina Bebek je snimio još pet solističkih albuma i s hitovima 'Tijana', 'Dabogda te voda odnijela', 'Čaša otrova', 'Odlazim', 'Kučka nevjerna'. Njegov za sada posljednji solistički album je izdat 2000. godine pod nazivom 'Ošini po prašini'.

Na povratničkoj turneji Bijelog dugmeta 2005., Željko Bebek je pokazao svoje fascinantne glasovne sposobnosti te se, po mišljenju kritičara, svrstao u vrh pjevača s prostora nekadašnje Jugoslavije. Bebek je i danas aktivan te zajedno s kolegama i prijateljima Tifom i Alenom promovira projekt 'Kad bi bio bijelo dugme - Bebek, Tifa, Alen' dvoranama Europe i svijeta.