NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Sziget festival

13.07.2012 u 10:18

Bionic
Reading

Sziget festival koji se održava u Budimpešti, dobro poznat i domaćim ljubiteljima festivalskih događanja, ove će godine slaviti 20. rođendan. A mi poklanjamo dvije tjedne ulaznice jednom čitatelju.

Sziget festival će se i ove godine održati na već poznatoj lokaciji, otoku Obudai u Budimpešti od 6. do 13. kolovoza 2012.

Inače, ovaj veliki ljetni festival osvojio je nedavno i vrijedno priznanje - nagradu na European Festival Awards, i to u kategoriji najboljeg europskog velikog festivala.

Sama ceremonija dodjele ove nagrade za 2011. godinu održana je 11. siječnja u Groningenu u Nizozemskoj. Stručnjaci i profesionalci iz glazbene industrije, kao i novinari iz cijele Europe okupili su se na proslavi dodjele nagrada, okrunivši time Sziget Festival kao najbolji europski festivalski event.

Sziget festival je pozicioniran i među prvih pet festivala u kategoriji temeljenoj prema odabiru izvođača.

'Ove godine također moramo pokazati cijelom svijetu da je nagrada za najbolji festival došla u prave ruke. Ponosni smo na činjenicu da ne samo publika, već i sami glazbenici cijene naš trud', kaže Karoly Gerendai, osnivač i glavni organizator Sziget festivala.

Dvije ulaznice je osvojila Jasmina Škvorc