NOVI SINGL

Vještice se vraćaju na glazbenu scenu

11.07.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Nakon nekoliko godina grupa Vještice, poznata po vrlo dojmljivim spajanjima novovalnog zvuka i tradicionalne hrvatske glazbe, vraća se na scenu novim singlom zanimljivog naslova 'Ajmo se di bilo, curica'

Mangup jednom, mangup zauvijek, rečenica je koja bi mogla najbolje okarakterizirati vragolasti duh kultne grupe Vještice, a pogotovo njenog tekstopisca i autora Samuela (Srđana) Sachera, zaslužnog za neke od najvećih hrvatskih hitova kao što su 'Moja prva ljubav' i 'Totalno drukčiji od drugih'.

Da bi tome dodale vrhunski zvučni nivo, Vještice su za mastering pjesme angažirale Andyja Jacksona, audioinženjera koji je 30 godina surađivao s čuvenim bendom Pink Floyd, a za njegove albume 'A Momentary Lapse of Reason' te 'The Division Bell' bio je dva puta nominiran za nagradu Grammy.

Uz Sachera, autora teksta i glazbe, sukrivci za ovaj prpošni singl su Boris Leiner, Miljan Bakić, Roy Nimai, Igor Barić, Jurica Jelić, Jurij Novoselić, Josip Lukin, Hernan Patricio Chambilla Cerreso te Janko Novoselić.

Vještice su najavile da će svaka tri mjeseca digitalno objavljivati jedan novi singl koji će se moći kupiti u digitalnim trgovinama poput iTunesa i drugih, no planova za fizička izdanja za sada još uvijek nema.

Osim toga, zanimljivo je napomenuti da, osim na iTunesu, pjesma neće biti u distribuciji na internetu, već će se moći poslušati isključivo preko radiovalova