GLAZBENO-TENISKA SUBOTA

Prvi dan umaškog ATP-a uz Anu Rucner i Olivera

07.07.2012 u 11:24

Bionic
Reading

Prvi dan 23. ATP Vegeta Croatia Opena otvaraju kvalifikacije, potom slijedi ždrijeb turnira i Istria Gourmet Zona te Ana Rucner i veliki Oliverov koncert

Kvalifikacije za turnir počinju u 10 sati, da bi u 19 sati bio ždrijeb turnira. Slijedi Istria Gourmet Zona na kojoj će nastupiti Jazz kvartet 'Ante Gelo band', inače glazbena podloga mnogobrojnih događanja Istria Gourmet Festivala svih deset dana. Kvartet je sastavljen od vrhunskih nagrađivanih hrvatskih jazz, klasičnih i pop glazbenika koji će posjetiteljima nesumnjivo prirediti nezaboravan doživljaj.

U 21 sat Ana Rucner će promovirati novi turistički promidžbeni film o ljepotama Istre. Film sniman na više od 20 lokacija, nastojao je dočarati ljepote istarske obale i unutrašnjosti, ali i bogatstvo eno-gastronomske ponude te gostoljubivost i toplinu Istrana. Redatelj i scenarist filma je Kras Gančev, a snimatelj Radislav Jovanov Gonzo. Autor glazbenog aranžmana je Tomas Burić koji je kompilirao tradicionalne istarske melodije, koristeći, osim klasičnih instrumenata, i za Istru tipične roženice, mih i šurle. Glazbena producentica filma je poznata hrvatska čelistica Ana Rucner koja će svojim live nastupom uveličati i premijeru filma.

Nakon Ane, u 21:30 sati slijedi veliki koncert otvaranja na kojem će nastupiti Oliver Dragojević. ATP stadion ugostit će legendu i velikana hrvatske glazbene scene, a na koncertu će kao gost nastupiti i njegov dugogodišnji prijatelj Gibonni. Jedini Oliverov ljetni nastup za sve će posjetitelje biti jedinstvena prilika za druženje uz bogat glazbeni repertoar splitske legende.

Za kraj, u 23 sata vraćamo se Istria Gourmet Festivalu, na kojemu će se degustirati terroir Trapan & Gretić.