Glazba ODLIČAN KONCERT

Kanadski dream pop duo Memoryhouse nastupa u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 4.7.2012 12:05:20
  • 4.7.2012 8:32:00

Nakon što su osvojili Kanadu i SAD, na svojoj prvoj europskoj turneju, kanadski dream po duo Memoryhouse nastupa 27. kolovoza u Zagrebu u kinu Europa gdje će prikazati svoje audio vizualne kolaže kojima su osvojili svijet

Da Zagreb postaje prava europska glazbena meka, osim mnogobrojnih festivala, dokazuje i činjenica o sve češćim gostovanjima svježih imena, aktualnih nositelja globalnih glazbenih trendova. Nakon što su jedinstvenim glazbenim i vizualnim izražajem te impresivnim nastupima uživo osvojili SAD i Kanadu, u okviru prve europske turneje, kanadski dream pop duo Memoryhouse premijerno će se 27. kolovoza 2012. prvi put predstaviti i pred hrvatskom publikom u najljepšoj i najstarijoj kinodvorani u Zagrebu - kinu Europa, u sastavu Evan Abeele (gitara), Denise Nouvion (vokal, sampler, sekvencer) te Daniel Gray (bubnjevi).

Osnovan 2009. kao multimedijalan projekt u kojem je kompozitor klasične glazbe Evan Abeele svoje instrumentalne kompozicije spajao s fotografijama i kratkim filmovima fotografkinje Denise Nouvion, Memoryhouse je svojim audio-vizualnim kolažima u vrlo kratkom roku osvojio mnogobrojne poklonike diljem svijeta. Eksperimentirajući zajedno, ali i individualno temama, lirikama, mekanim i eteričnim glasom Denise te višeslojnim instrumentacijama Evana zamrznutim u paralizirajućoj zimi Kanade, Memoryhouse donosi poseban osjećaj i poetiku koji dotiču ne samo glazbene sladokusce već i istinske štovatelje umjetnosti.

Nazvani prema albumu neoklasičnog kompozitora Max Richtera 'Memoryhouse' iz 2002., kao uzore navode My Bloody Valentine, Slowdive, Galaxie 500, Ride, Cocteau Twins, Emmylou Harris i Dusty Springfield, a njihova se glazba može opisati jedinstvenim spojem synth popa, shoegazea, ambienta i folka.
Svoje glazbene radove potpisuju za Sub Pop Records iz Seattlea za koji su svoje radove u prošlosti potpisivali Nirvana i Soundgarden, a danas potpisuju The Shins, Fleet Foxes, Shearwater, Beach House, Iron and Wine, Mogwai i Mudhoney.

Ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 60 kn možete kupiti na blagajni kina Europa (Varšavska 7, Zagreb) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 22, Zagreb). Na dan koncerta ulaznicu će se moći kupiti na blagajni kina Europa po cijeni od 75 kn. Početak je planiran za 21 sat.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više