KURD MAVERICK

Ljubimac djevojaka oduševio publiku u Dubrovniku

30.06.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Treće DJ superstar gostovanje ove sezone u Revelinu po intenzitetu nije nimalo zaostajalo za prva dva. Kurd Maverick, vruće ime svjetske house scene, pokazao je zbog čega ga svrstavaju među najuzbudljivije producente i DJ-e komercijalne plesne glazbe

Sinoć u Dubrovniku, u Culture Clubu Revelin, djevojke su zaista imale razlog za oduševljenje. Kurd Maverick, jedan od europskih DJ-a u usponu, zagovaratelj kvalietnog 'housea', pokazao je svim damama, ali i ostalim brojnim domaćim i stranim posjetiteljima, da je 'house' stav, način komunikacije i čisti užitak! Uživalo se u Revelinu uz njegove najpoznatije hitove popularnog stila u kojem miksa funky i dirty basove s groovy bitovima.

Kurd Mavericku
, koji je svoje umjetničko ime kombinirao sa svojim porijeklom (Kurd) i stavom (maverick – buntovnik) ovo je prvo gostovanje u Dubrovniku, u Culture Clubu Revelin – najboljem dubrovačkom mjestu za noćne provode, gdje nakon Jamesa Zabiele i Fatboy Slima te sinoćnjeg house partyja, do konca ljeta slijedi cijeli niz vrućih noćnih zabava predvođenih poznatim DJ-evima.

Pariz, London, Barcelona, Moskva, Berlin, a sinoć i Dubrovnik odredišta su na kojima publiku osvaja ovaj sjajni house majstor kojemu u skoroj budućnosti predviđaju status superstara, a koji je svjetsku slavu stekao sjajnim remiksom britanskog 'Ministry of Sounds' klasika 'Pump Up The Jam'.

Kurdova verzija svojim uspjehom dokazala je da hitovi 90-ih mogu odlično funkcionirati u klubovima i na radiju čak cijelo desetljeće kasnije. U nekim skladbama Kurd eksperimentira s izvedbama vokalnih dionica te stječe veliki uspjeh hitom 'The Rub (I Never Rock)', inspiriranim francuskim houseom.

Još jedna potvrda iznimne nadarenosti Mavericka izvrsna je prerada klasičnog hita 'Blue Monday' New Ordera, čime stječe konačnu povrdu svog iznimnog 'remikserskog talenta' te ga angažiraju zvijezde poput Robin Williamsa, Pet Shop Boysa, Boya Georgea i drugih.

Talent, stav, ali i izgled začinili su i sinoćnji dubrovački party te izazvali oduševljenje mlade publike, koja je plesom i dobrim raspoloženjem na najbolji mogući način uzvratila majstoru 'housea' na njegovu angažmanu i talentu.

Nakon Dubrovnika Maverick 30. lipnja gostuje u Kotoru, a u Hrvatsku se vraća u kolovozu kad ima zakazan nastup u hvarskom klubu Carpe Diem.
Dubrovnik, pak, s nestrpljenjem očekuje 5. srpnja kad u Culture Club Revelin stiže Martin Solveig.