6. SRPNJA

Oliver uz Gibonnija otvara Umaško glazbeno ljeto

27.06.2012 u 11:24

Bionic
Reading

Bogato Umaško glazbeno ljeto započinje prvim danima 23. ATP Vegeta Croatia Opena koji se održava u Umagu od 5. do 15. srpnja. U jedanaest večeri turnira očekuje nas pravi glazbeni spektakl

Koncertne atrakcije ovogodišnjeg umaškog ATP Vegeta Croatia Opena otvorit će Oliver Dragojević koji će 7. srpnja na pozornici, osim legendarnih Dupina, ugostiti i orkestar Alana Bjelinskog. Kako bi otvaranje dobilo posebnu čar, Oliveru će se na pozornici pridružiti novosadski bend The Frajle, koji čine četiri karizmatične djevojke očaravajućih vokalnih mogućnosti. Nakon mnogo godina, kao gost Oliveru će se pridružiti i njegov veliki prijatelj i kolega Zlatan Stipišić Gibonni, kojemu će to biti jedan od rijetkih nastupa ove godine, u kojoj se odmara nakon uspješne promocije Porinom višenagrađivanog albuma 'Toleranca' i istoimene turneje.

Uz gala koncert otvorenja, ATP Party Nights svake večeri predstavljaju vrhunska glazbena događanja. U petak 6. srpnja u Umagu će zasvirati Jazz Quartet Alana Bjelinskog i Ante Gele. U nedjelju 8. srpnja umaška pozornica će ugostiti istarski bend Gustafi koji nas već godinama osvaja hitovima poput 'Kadi su ta vrata', 'Katarina', 'Sanjati ćemo žuto' i dr. U ponedjeljak 9. srpnja u večernjim će nas satima zabavljati ATP Stars bend, dok su dani od 10. do 12. srpnja rezervirani za R&B i house generaciju.

Estelle feat. Kanye West: American Boy

Nakon prošlogodišnjeg cool koncerta za vrijeme proloma oblaka koji je osvojio sve prisutne na umašku pozornicu se u petak 13. srpnja vraćaju legendarni TBF-ovci koji su u međuvremenu izdali svoj novi album 'Pistaccio metallic', a ove će nas godine zabaviti hitovima poput 'Mater', 'Veseljko', 'Grad spava', 'Uvik kontra' i dr. U subotu 14. srpnja na ATP Dance Areni nastupa svjetska R&B zvijezda Estelle, dobitnica prestižne glazbene nagrade Grammy 2009. godine za pjesmu 'American Boy' s Kanyeom Westom. Zatvaranje programa ATP Party Nights pripalo je zagrebačkoj grupi Jinx, koja je kao i TBF-ovci lani osvojila Umag.

23. ATP Vegeta Croatia Open ove godine uključuje čak 100 sati programa svih 11 dana događanja, pet velikih koncerata i šest DJ setova svjetskih atrakcija plesne glazbe. Uz navedene nastupe, u programu ATP Party Nights nastupaju velikani elektronske glazbe Freemasons, Fred Hush & Brook Johnston Herr, Sunnery James & Ryan Marciano, Patric la Funk, Eddie Thoneick i drugi. ATP Party Nights pružaju jedanaestodnevno glazbeno putovanje namijenjeno svim generacijama željnima vrhunske glazbe i zabave.

Ulaznice za koncert Olivera i Gibonnija mogu se osigurati po cijeni od 130 kuna te po cijeni od 250 kuna za VIP ulaznice na svim prodajnim mjestima Eventima, u CD shopu Pula i agenciji Plavo more – Umag. Ulaz na sva ostala događanja programa ATP Party Nights je slobodan za sve posjetitelje.