tportal.hr

Zagreb
+3
Osijek
+2
Pula
+11
Rijeka
+14
Zadar
+7
Split
+11
Dubrovnik
+9

3. VALAMAR JAZZ FESTIVAL

Enrico Rava predstavio najbolji europski jazz sastav

Svita treće večeri trećeg Valamar Jazz Festivala se iz stare jezgre grada Poreča preselila u prekrasan morski ambijent otoka Sv. Nikola. Prve jazz melodije s friško postavljene pozornice pustio je jedan od najvećih trubača svjetskog jazza – Enrico Rava

Datum objave:
23.6.2012 12:31

Zadnja izmjena:
23.6.2012 13:44

Rava je bio praćen Gianlucom Petrellom na trombonu, Gabrieleom Evangelistom na kontrabasu, Giovannijem Guidom na glasoviru i Fabriziom Sferrom na bubnjevima. Spomenuta ekipa s Ravom na čelu opravdala je titulu najboljeg europskog jazz sastava 2009. godine.

Danas na otoku Sv. Nikole nastupa prava svjetska atrakcija, Hugh Masakela - živuća legenda afričke pop glazbe. On je trubač, pjevač, skladatelj, vlasnik nekoliko svjetskih hitova i albuma platinastih naklada. Borac je protiv aparthejda, prijatelj Nelsona Mandele. 1987. Napisao je hit singl 'Bring Him Home' koji će postati himna pokreta za Mandelino oslobođenje iz zatvora. Masakelin koncert starta u 22 sata, a prije njega nastupit će danska pjevačica Caecilie Norby koja, prema mišljenju publike, kritike i kolega, slovi za jednu od najistaknutijih figura bogate skandinavske jazz scene. Koncert Caecilie Norby započet će u 20 sati

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr