VIRTUALNI ROCK

Dolaze hologrami Jima Morrisona i Jimija Hendrixa

14.06.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon Tupaca i priča o Elvisu, popis kandidata za hologramske nastupe širi se

Riječ je o imenima koja smo i očekivali na listi mogućih 'nastavaka' onoga što bi mogao postati novi veliki trend u svijetu suvremene koncertne glazbe – nakon Tupacovog virtualnog nastupa na Coachelli, tzv. hologrami postaju glavna tema rock nostalgije, a nakon vijesti o tome da će Elvis najvjerojatnije biti sljedeći, sada su se imena frontmena Doorsa i gitarističkog virtuoza Hendrixa pojavila visoko na listi kandidata.

Štoviše, kako piše NME, dok vi ovo čitate, njihovi se hologrami već izrađuju, a Jeff Jampol, koji kontrolira posthumnu uporabu opusa Doorsa, kaže da već deset godina razmišlja o izradi '3D Morrisona', a sada je to i moguće:
'Jim Morrison će, nadamo se, biti u stanju došetati do vas, pogledati vas u oči, pjevati vam i onda se okrenuti i otići', kaže on.

Hendrixova sestra Janie manje je spremna komentirati koncept u medijima, ali poznato je da surađuje s londonskom tvrtkom Musion Systems na izradi bratovog holograma te je izjavila da se trude dobiti što je moguće više autentičan rezultat.