JAKE DOMAĆE SNAGE

Dječaci i Edo Maajka na Exitovoj Fusion pozornici

12.06.2012 u 11:16

Bionic
Reading

Fusion pozornicu ove će godine pohoditi Dječaci, Edo Maajka, Seun Kuti, Lollobrigida, Obojeni program, Električni orgazam i mnogi drugi bendovi

Četvrtak 12. srpnja

U četvrtak navečer na Fusionu će nastupiti Edo Maajka, heroj 'malog čovjeka' koji je osvojio srca publike u cijeloj EX-YU, ali i šire. Stiže i poljski elektro pop trio Kamp!, čiji se zvuk opisuje kao melodični synth pop pod utjecajem new wavea osamdesetih, kraut rocka sedamdesetih i francuskih house žanrova iz devedesetih godina. Kultni bend Block Out svojim angažiranim tekstovima podsjetit će nas još jednom zašto je utjecao na generacije mladih ljudi u regiji, a istu večer pridružit će mu se i ruski indie-pop kvartet Pompeya, predvodnici nove generacije ruskih muzičara. Elektro na indie način predstavit će nam i sastav iz Norfolka, Twisted Piglet, pulsirajući miks klavijatura, bubnjeva i gitare, čiji moćni nastupi nikog neće ostaviti ravnodušnim. Konačno, prvog dana festivala na Fusionu nastupa i sastav iz Srbije, Hype!

Petak 13. srpnja

Već najavljenim Toy Dollsima u petak se pridružuju melodični punk rock sastav Goblini, kao i superbend Sve barabe, koji čine poznati komedijaši i kritičari svakodnevnice Ajs Nigrutin, Timbe, Bvana i Prti Bee Gee. Sastav koji je svoje prve korake u karijeri napravio baš na Exitu, Lollobrigida, dolazi još jednom dobro razdrmati guze ljubiteljima elektro zvuka. Nikako nemojte propustiti svirku beogradskog art/alt rock benda Jarboli. Dobru gitarsku svirku predstavit će industrial crossover bend iz Novog Sada, dreDDup, ali i rumunjski alternativni rock sastav Grimus

Subota 14. srpnja

U subotu nas na Fusionu očekuje festival zvuka u vidu nastupa najmlađeg sina Fela Kutija, Seuna, koji nastupa s poznatim bendom svog oca, Egypt 80. Subotu će obilježiti i nastupi zvijezda etikete Exit, kultnog novosadskog art sastava Obojeni program, čuvenih rock'n'roll ikona Električnog orgazma, kao i sjajnog benda iz Bora, Goribora, čija je muzika 'metafizika života, stanje svijesti, uma i osjećajnosti'. Istu večer nam dolazi i švicarski Death By Chocolate. Najfascinantniji vokal nove srpske scene, Ivana Smolović, konačno dolazi na Fusion pozornicu Exita kao dio supertalentiranog indie americana sastava, IKA. Savršenu večer upotpunit će nastup splitskog IN-THE-GO, heroja primorskog alternativnog indie rocka.


Nedjelja 15. srpnja

Posljednji dan festivala svakako ne treba propustiti, ako ni zbog čega, onda zbog već najavljenih zvijezda Fusiona, a to su Little Dragon, Citizens! i Buraka Som Sistem. Istu večer dolazi i desetočlani (!) novozelandski bend Batucada Sound Machine. Domaću groove podršku pružit će jedan od najpopularnijih bendova na srpskoj sceni, Zemlja gruva, superpopularni splitski reperi Dječaci, kao i slovenski Dandelion Children, čiji se specifičan žanr može definirati kao spoj punka, funka, bluesa, reggaea i progresivnog roka. Samu završnicu Exita začinit će legendarni Eyesburn, sastav koji dobro prodrma publiku svakog festivala na kojem nastupi.

Jarboli: Ja opet bit ću tvoj
Ulaznice:
Festivalska ulaznica po redovitoj cijeni od 555 kn.
Premium paket (za nove kupce) koji uključuje festivalsku ulaznicu, prijevoz i mjesto u kampu po cijeni od 895 kn, odnosno 745 kn za kupce iz Osijeka.
Jednodnevne ulaznice: četvrtak, petak ili nedjelja po 245 kn, dok je cijena za subotu 260 kn.
Kamp po cijeni od 190 kn.

Službena prodajna mjesta u Hrvatskoj su:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
AVE Fasion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik