METALFEST CROATIA

Na Megadeth letjelo kamenje u Zadru

06.06.2012 u 09:31

Bionic
Reading

Prvo hrvatsko izdanje Metalfesta u Zadru koje je proteklo u odličnoj atmosferi i sjajnoj svirci zasjenio je incident za vrijeme nastupa legendarnog benda Megadeth

Kako piše eZadar, Dark Tranquility i W.A.S.P. nisu nastupili kako je bilo planirano zbog, kažu organizatori, tehničkih poteškoća. Revoltirani i razočarani metalci zbog toga su zasuli Megadeth kamenjem jer se festivalom razvila priča o tome da je upravo taj bend kriv zbog otkazivanja druga dva benda.

Naravno, riječ je samo o spekulacijama koje su se brzinom svjetlosti proširile forumima, no više o incidentu znat će kad se službenim priopćenjem oglase i organizatori.

Glazbeni festival Metalfest Croatia održavao se od 2. do 5. lipnja na zadarskoj Puntamiki, po prvi put u Hrvatskoj. Fanovi su stigli i iz Engleske, Njemačke, Austrije, Italije, Francuske, Skandinavije, iz Hrvatske i regije i mnogih drugih zemalja.

Inače, osim morskih radosti, posjetitelji festivala mogli su uživati u brojnim drugim sadržajima, pa i u posebnoj Metalfest ponudi - Zadar Darkride, odnosno obilasku tamnih strana zadarske povijesti. Uz priče o mračnim ritualima, velikim povijesnim zavjerama, križarskoj opsadi i uništavanju Zadra, mučenjima, javnim kažnjavanjima, čuvenoj papinoj kletvi te neobjašnjivim čudesima, posjetitelji su u 66 minuta i šest sekundi bili provedeni kroz najstariju jezgru grada: zidine, starorimski Forum, Trg pet bunara, Kalelargu te ostale povijesne lokacije, uključujući posjet Arheološkom muzeju u Zadru, i sve to za samo 6,66 eura.