Glazba KONCERT, IZLOŽBA I PROMOCIJA DVD-A

Veliki tulum za 25. rođendan Stojedinice

  • Autor: I. T.
  • 11.5.2009 14:15:22
  • 4.5.2009 13:31:58

Radio 101 u petak, 8. svibnja, slavi 25. godina svoga postojanja, a proslava će se odvijati 8., 9. i 10. svibnja na nekoliko zagrebačkih lokacija zaključno s velikim nedjeljnim koncertom na Bundeku

U čast 25. rođendana Radija 101 u petak, 8. svibnja, u Muzeju za umjetnost i obrt bit će otvorena izložba fotografija Svi naši tulumi pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike. Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja, a na zatvaranju za slušatelje svira Psihomodo pop. Nakon toga izložba kreće na mini turneju – Koprivnica, Split, Rijeka, Dubrovnik.

U subotu, 9. svibnja, u Centru Kaptol bit će promocija DVD-a filma Dan nezavisnosti Radija 101 režisera Vinka Brešana, na koju će biti pozvani uzvanici i slušatelji Stojedinice. DVD će svoju promociju imati i krajem svibnja na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, kao i u Rijeci, Koprivnici i Dubrovniku.

U nedjelju, 10. svibnja, od 18 do 24 sata na otvorenoj pozornici na Bundeku održat će se veliki besplatan rock koncert za sve građane, na kojem će nastupiti Majke, Edo Maajka, Gustafi, Zadruga, Kawasaki 3p i demo bendovi.

Od 1983. godine do danas Radio 101 jedan je od zaštitnih znakova grada Zagreba. Svoje je valove prepustio onima koji misle, govore i pjevaju drukčije. Radio 101 sve radi na svoj način: inzistirao je na pluralizmu mišljenja i izraza šest godina prije nego što je uspostavljen višestranački sustav u Hrvatskoj, već je četiri godine bio komercijalna radiopostaja kada je službeno odlučeno da se prijeđe na tržišno gospodarstvo, inzistirao je na zapadnjačkoj glazbi i senzibilitetu i prije nego što smo odlučili 'priključiti se Europi'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više