NAGRADNJAČA

Vodimo vas na RocKorana Fest

20.06.2012 u 10:34

Bionic
Reading

RocKorana Fest koji je pokrenut 2010. godine, održat će se i ove godine u periodu od 21. do 22. lipnja u terminu produženog vikenda. A mi poklanjamo četiri ulaznice svojim čitateljima.

Osim kvalitetne urbane glazbe, festival ima za cilj promovirati turizam karlovačkog kraja, a posebice tradiciju vikend izleta na rijeku Koranu, obzirom da je tada otvorenje kupališne sezone na gradskom kupalištu Foginovo (prvo registrirano riječno kupalište u RH) te svojim programom privući mlade iz ostalih susjednih gradova.

Sam prefiks RocK iz naziva festival obuhvaća dakle rock u širokom smislu značenja sa svim svojim podvrstama, bez ograničenja, punk, metal, hard rock, pop rock, indie, alter, hip hop, industrial te također promovira i samu karlovačku rock scenu.

Karlovačko ljeto postaje prava atrakcija, ne samo Karlovčanima i Zagrepčanima, već i svim posjetiteljima koji u ovaj grad navraćaju u želji za vrhunskom svirkom i bajkovitim ambijentom. Teško da neki grad može ponuditi toliko obilje dobrog rocka u paketu ljetnih riječnih radosti kao što to može RocKorana. Ako tome pridodate kulturne posebnosti grada, povijest i baštinu, onda vrijeme provedeno u Karlovcu zasigurno nećete uzalud potrošiti.

RocKorana ove godine dovodi sljedeće bandove:

21. lipnja LET3, Motus, Malehookers, Udriground, Tahijevi kmetovi
22. lipnja Opća opasnost, Bad Mushrooms, Chocolate Nipples, Absortick

Napominjemo da je 22. lipanj praznick, pa se možete opustiti uz vrhunsku rock svirku nakon čega imate još tri dana da se oporavite od svega onoga što ćete doživjeti na festivalu, budući da je i u ponedjeljak, 25. lipnja praznik ili jednostavno produžite odmor na Korani ili sve četiri rijeke i ostalim prirodnim ljepotama karlovačke županije. Čekaju vas odlični bendovi, pregršt dobre zabave i besplatna kamping zona za sve posjetitelje.

U neposrednoj blizini lokacije RockKorana Festa (5 min laganog hoda uz rijeku) nalazi se Foginovo kupalište. Da je Foginovo kupalište najljepše, Karlovčani odavno znaju, a sada je njihovo mišljenje i službeno potvrđeno Zelenim cvijetom HTZ-a za najbolju javnu plažu na kontinentu. Foginovo, inače prvo registrirano riječno kupalište u zemlji, ponudilo je zadnjih godina različite sadržaje,od kupanja u čistoj rijeci do sportskih turnira, koncerata i jedinstvenog riječnog kina. Ove godine očekujte još više.

Na kupalištu vas očekuje besplatan aqua park s pet metara visokim Icebergom, trampolinom i katapultom, dva igrališta odbojke na pijesku, vanjskim fitness terenom, vaterpolo terenom, uličnom košaricom i svakodnevnim plesnim i sportskim animacijama,a za najhrabrije tu je i 10 metara visoka skakaonica.

Kupalište je u potpunosti pristupačno osobama s invaliditetom (lift za ulazak u vodu) te opremljeno sanitarnim čvorom. Za gladne i žedne je organizirana bogata ugostiteljska ponuda na kupalištu u kafiću Srće i na samom festivalu.

U Karlovcu se ulaznice mogu naći na sljedećim mjestima: caffe bar Cohiba, caffe bar, Amadeus, pivnica Crni Mačak, papirnica Mozaik te u Ogulinu caffe bar Jazz bina.
U Zagrebu se ulaznice mogu nabaviti u music shopu Dirty old i Dallas Music shopu u Tkalčićevoj 7.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Ivan Tomić
Marina Fajt