Glazba ZAGREB, 3. LIPNJA

Damir Kukuruzović bit će predgrupa Zaz

  • Autor: tportal.hr
  • 25.5.2012 15:06:24
  • 25.5.2012 12:55:28

U velikoj dvorani Doma sportova u nedjelju, 3. lipnja, kao predgrupa Zaz nastupit će Damir Kukuruzović Gypsy Swing Quartet!

Djela Damira Kukuruzovića svojevrstan su hommage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojcu koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Najpoznatiji promotor francuskog džeza, Kukuruzovićev quartet, nastupao je na svim bitnim festivalima u zemlji i inozemstvu.

Na svom albumu 'Green Hill Gipsy Swing' svirao je s najznačajnijim predstavnikom tog stila u svijetu, francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulouom Djinom. Godine 2009., imao je turneju nazvanu Pariško čudo na harmonici s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih harmonikaša džeza današnjice.

Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta džeza kao što su, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Boško Petrović, Zdenka Kovačiček, Csaba Daseo, Zoran Predin, Telefon Blues Band, Jasna Bilušić, a 2011. imao je zajedničku tuneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yourguijem Loefflerom. Svoju suradnju s njima zabilježio je i na albumu u nazvanom 'Manouche'.

Zaz
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više