STIGLE NOVE POTVRDE

Legendarna East Coast ekipa The Roots na Szigetu

25.05.2012 u 10:08

Bionic
Reading

Nastup na Sziget Festivalu potvrdili su indie rokeri Maxïmo Park, The Roots, Kraak & Smaak, Agnes Obel, Beardyman, Citizens i Bonaparte

Maxïmo Park su osnovani 2000, a 2005. izdaju svoj debitantski album kojim osvajaju Mercury Prize iste godine. Otada, zahvaljujući milijunima prodanih primjeraka albuma i mnogim održanim koncertima, spadaju u elitu britanske indie scene. Njihov novi studijski album, 'The National Health', izlazi ovog lipnja.

The Roots se također očekuju na 20. obljetnici festivala. S radom su započeli davno prije no što je sam Sziget festival i postojao, a svoju dugogodišnju karijeru nekoliko su puta okrunili i nagradom Grammy. Donose nam osebujan miks hip-hopa, rocka, popa, jazza i soula kroz svojih 10 izdanih albuma, a slušamo ih uživo na Sziget festivalu.

Kraak & Smaak su jedan od najuzbudljivijih izvoznih proizvoda nizozemske glazbene scene u zadnjih 10 godina. Ovaj fantastični trio vješto koketira s jazzom, funkom, soulom i lounge glazbom upakiranim u electronicu. Njihovi opušteni i elegantni nastupi, ispunjeni odličnom glazbom, oduševljavaju tisuće fanova gdje god svirali.

Agnes Obel je vjerojatno najtalentiranija suvremena glazbena umjetnica koju danska scena može ponuditi. Ova pjevačica-tekstopisac osvojila je mnoge nagrade i postigla europsku slavu sa svojim glasom uz pratnju piana, nudeći time vrlo čisti, jednostavni, melankolični, ali i ugodni glazbeni doživljaj.


Darren Foreman a.k.a. Beardyman je hiperaktivni showman iz Londona, Babilona Europe. Poznat po svojoj fenomenalnoj beatbox tehnici i ekscentričnim nastupima, ovaj performer okrunjen je od strane BBC-ja kao 'King of Sound and Ruler of Beats'. U zadnjih nekoliko godina nastupa na svim većim britanskim festivalima.

Muzika Citizensa je britanska od glave do pete, donoseći diskretne, intimne, synth-pop uratke s brzim gitarskih sekvencama. Ova poznata petorka predstavit će svoj novi album 'Here We Are' upravo na Sziget festivalu.

Bonaparte su vjerojatno spektakularniji od ličnosti od koje su posudili svoje ime. Ovi pravi predstavnici berlinske punk scene poznati su i po svojim ludim nastupima koji uključuju mnoge performere, plesače i glazbenike na pozornici. Nedavno su izdali i album pod nazivom '0110111 - Quantum Physics & A Horseshoe'.