SVESTRANA DAMA

Laurie Anderson stiže u Maribor

24.05.2012 u 14:21

Bionic
Reading

Kultna američka pjevačica, umjetnica Laurie Anderson nastupit će 1. lipnja 2012. u Europskoj prijestolnici kulture

Koncert Laurie Anderson, pjevačice iz New Yorka i svestrane umjetnice, nedvojbeno će biti jedan od vrhunaca ovogodišnje Europske prijestolnice kulture. Laurie Anderson, ikona art-pop avangarde i pionirka elektroničke glazbe, jedna je od najekstravagantnijih i najsvestranijih umjetnica 20. i 21. stoljeća. Laurie će se u Mariboru, u petak, 1. lipnja 2012, u 21 sat predstaviti gledateljima sa svojim najnovijim koncertom DIRTDAY!

Laurie Anderson, eklektična autorica, prije svega poznata po svojim multimedijskim nastupima te inovativnoj upotrebi tehnologije, predstavit će se u Europskoj prijestolnici kulture s koncertnom pričom Dirtday!. Ovo je treći i zadnji dio iz serije autorskih solo priča Laurie Anderson, koje još uključuju 'Happiness' i 'The End of the Moon' – što Dirtday! čini vrhuncem njezina revolucionarnog djela u tom žanru. Laurie se u koncertnoj priči 'Dirtday!' s kritičnom distancom bavi politikom, predstavlja svoj pogled na obitelji, dotiče se povijesti i posvećuje pozornost životinjama. Raskošna zvučna pozadina, duboke priče i glazba, ostvaruju unikatnu sliku svijeta, koji sačinjavaju snovi i realnost.

Laurie Anderson jedna je od najpriznatijih – i najdrskijih – američkih pionirki kreativnosti. Laurie je vizualna umjetnica, kompozitorica, pjesnikinja, fotografkinja, redateljica, umjetnica elektroničke glazbe, vokalistica i instrumentalistica. Živi i radi u New Yorku, od 2008. godine vjenčana je za glazbenika Loua Reeda, koji je producirao njezin zadnji album Homeland (2010). U zadnjim desetljećima ostvarila je više inovativnih i revolucionarnih djela koja su bitno utjecala na područja vizualne umjetnosti, kazališta i eksperimentalne glazbe.

Laurie će u Mariboru će nastupiti u petak, 1. lipnja 2012, u 21 sat, u Dvorani Tabor.

Ulaznice su dostupne na Info točkama MARIBOR 2012, u Mariboru i Ljubljani, na blagajni EPK i SNG Maribor te na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.si