NAGRADNJAČA

Laurie Anderson u Mariboru

24.05.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Kultna američka pjevačica i multiumjetnica Laurie Anderson nastupit će 1. lipnja 2012. u Mariboru, europskoj prijestolnici kulture. A mi smo za svoje čitatelje pripremili 3x2 ulaznice

Koncert Laurie Anderson, pjevačice iz New Yorka i svestrane umjetnice, nedvojbeno će biti jedan od vrhunaca ovogodišnje europske prijestolnice kulture. Laurie Anderson, ikona art-pop avangarde i pionirka elektroničke glazbe, jedna je od najekstravagantnijih i najsvestranijih umjetnica 20. i 21. stoljeća. Laurie će se u Mariboru, u petak, 1. lipnja 2012. u 21 sat predstaviti gledateljima svojim najnovijim koncertom 'Dirtday!'.

Laurie Anderson, eklektična autorica, prije svega poznata po svojim multimedijskim nastupima te inovativnoj upotrebi tehnologije, predstavit će se u europskoj prijestolnici kulture s koncertnom pričom 'Dirtday'!. Ovo je treći i zadnji dio iz serije autorskih solo priča Laurie Anderson, koje još uključuju 'Happiness' i 'The End of the Moon' – što 'Dirtday!' čini vrhuncom njezinog revolucionarnog djela u tom žanru. Laurie se u koncertnoj priči 'Dirtday!' s kritičnom distancom bavi politikom, predstavlja svoj pogled na obitelji, dotiče se povijesti i posvećuje pozornost životinjama. Raskošna zvučna pozadina, duboke priče i glazba, ostvaruju unikatnu sliku svijeta, koji sačinjavaju snovi i realnost.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Ivana Mišetić
Luka Kedžo
Dalija Pintarić