POPULARNI ZBOR

Mozartine nakon Amerikanaca i pred Zagrepčane

22.05.2012 u 09:26

Bionic
Reading

Nakon što su na jesen nastupima u New Yorku, New Jerseyu i Newarku oduševile Amerikance, u prošloj sezoni surađivale su sa Dionne Warwick, Damirom Urbanom, Nenom Belanom, Lanom Kos, Simfonijskim orkestrom HRTa, Acoustic Projektom Zagrebačke filharmonije i brojnim drugima, u subotu 26.5. napokon nastupaju i u Zagrebu u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda i to u punom sastavu.

Pjevački studio Mozartine broji čak pet ansambala: dječji zbor Schubertine, dječji zbor Papandopuline, dječji zbor Mozartine, djevojački zbor Mozartine i Ex Mozartine, koji će svi nastupiti na koncertu u zagrebačkom Hrvatskom glazbenom zavodu ovu subotu, 26.5. sa početkom u 20 sati.

Ovi izvrsni pjevački zborovi, sastavljeni su od djevojaka i djevojčica u dobi od 6-26 godina, a zajedno broje preko 150 članica koje su tijekom prošle sezone postigle velike uspjehe i u klasičnoj ali i u pop-rock glazbi surađujući na brojnim projektima i sa brojnim glazbenicima kao što su: Damir Urban, Vanna, Neno Belan, Dionne Warwick, grupa Vatra, Ivana Kindl, Ivana i Marija Husar, Lana Kos, Ivo Gamulin Gianni, Simfonijski orkestar HRT-a, Acoustic Projekt Zagrebačke filharmonije i drugi. Osim u Zagrebu Mozartine su u prošloj sezoni oduševile i u Dubrovniku, Grazu (Austrija), Augsburgu (Njemačka), New Yorku, Newarku i New Jerseyu (SAD) i dr.

Nema sumnje da je nakon showa HTV-a 'Do posljednjeg zbora', zborsko pjevanje doživjelo ogromnu popularnost, pa će stoga i nastup Mozartina sigurno biti odlično posječen. Mozartine su za svoj rodni grad pripremile programm sastavljan od skladbi Debussyja, Magdića, Matetića-Ronjgova, ali i uz modernije zvukove današnje pop-rock glazbe u zborskim obradama, uz glasovirsku pratnju vrhunskog Maria Čopora, a uz dirigentice: Sonju Rem , Martinu Divjak, i Ivu Rem. Nastup Mozartina održat će se u subotu 26.5. u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Gundulićevoj 6 sa početkom u 20 sati.