NAGRADNJAČA

Novi tjedan u Tvornici kulture

15.05.2012 u 13:21

Bionic
Reading

I u novom tjednu u Tvornici kulture tportal.hr svojim čitateljima poklanja ulaznice!

Četvrtak, 17. svibanj 2012.
Mali Pogon, 21h
Ulaznice: 35kn

ABROAD EXPERIMENTS
Nakon predstavljanja albuma prvijenca 'Meadows of a grand design' u prepunoj dvorani Teatra &td u Zagrebu 2011, Abroad Experiments ponovno radi veliki svibanjski koncert na kojem će predstaviti svoj najnoviji video uradak za pjesmu 'Experimental violence' koja se nalazi na spomenutom albumu. Također, pripremili su par stvari s idućeg albuma, nekoliko obrada poznatih skladbi koje svi znamo, a na pozornici će s njima zasvirati i razni gosti. Abroad experiments iza sebe ima brojne svirke u regiji, Slovačkoj i Engleskoj.

Petak, 18. svibanj 2012.
Tvornica Kulture, 20h

SVRŠIMO S BOŽJIM SUDOM PART ONE
U koprodukciji Tvornice kulture i Kazališta Hotel Bulić 18. svibnja će se održati premijera predstave 'Svršimo s Božjim sudom part one' autorice Senke Bulić koja je nastala po skupu tekstova jednog od najzanimljivijih autora u kazalištu Antonina Artauda. Radi se o materijalu koji je bio toliko subverzivan da je direktor radija odlučio skinuti emisiju s programa.

Petak, 18. svibanj 2012.
Mali Pogon, 21h
Ulaznice: 35kn na dan koncerta 45kn

KANDŽIJA + GOLE ŽENE + K.L.U.B. + PORTMAN + DJ PIPS
26-godišnji hip hoper i borac za pravdu iz Osijeka. Najprije je bio prepoznat kao najbolji freestlyer, a danas opravdano slovi kao najveća nada hip hopa na ovim prostorima. 2009. izašao je prvi album nazvan 'Narodnjaci' za Dallas records i pokupio je sve lovorike kako kritike tako i publike na cijelom Balkanu. Nastupa zajedno sa svojim bendom Gole žene ili sa svojim soundsystemom Zlatne žice.
Poznat po eklektičnom zvuku, posebnom stilu kojeg ponajviše čine iskreni stihovi po kojima je najviše prepoznatljiv. Novi album nazvan 'Koktel od rakije' izašao je sredinom 2011. i radi se o konceptualnom albumu, što je prvi put u ovoj vrsti glazbe u nas, te je drukcije od svega sto ste dosad culi od nasih hip hopera, a uz to i puno storytellinga naravno bez kompromisa niti štednje ikoga... zato šta se čeka? Uzmiteee si jeeedan Kokteel!

Subota, 19. svibanj 2012.
Veliki Pogon, 21h
Ulaznice: 70kn / na dan koncerta 90kn

LETU ŠTUKE
Nakon godinu dana u Tvornicu Kulture vraća se bosanskohercegovačka grupa Letu Štuke. Radi se o bandu koji postoji još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su se okupili u ambijentu dinamične i eksplozivne sarajevske demo scene. Ubrzo se prva postava razišla da bi 2005. godine Dino Šaran u zajedničkoj akciji s aranžerom, producentom i perkusionistom Đanijem Pervanom (Rundek Cargo orkestar) udahnuo letećim štukama drugi život i sasvim novi zvuk.
Uz Šarana i Pervana, nova postava sa Samirom Ćeremidom na basu, Dejanom Pejakovićem na gitari i klavijaturistom Ducom Vranićem, donosi odmak od tradicije na kojoj je band prvotno stasao, što rezultira prvijencem pod nazivom Sunce koji je 2005. objavio Menart. Nakon prvog albuma koji nikog nije ostavio ravnodušnim, uslijedili su brojni i nezaboravni koncerti po čitavoj regiji koji donose punu afirmaciju za Letu Štuke. Također, negdje u tom periodu nastaju pjesme za drugi album 'Proteini i ugljikohidrati' koji je objavljen 2008. godine. Ovogodišnji koncert u Tvornici Kulture prilika je za sve ljubitelje Štuka da prvi put čuju stvari sa zadnjeg albuma 'Brojevi Računa'.

Nedjelja, 20. svibanj 2012.
Mali Pogon, 18h
Free upad

UNICORN SUICIDES PRESENTS 'CRTANA VEČER'
'Ja sam samo cura što stoji ispred dečka, tražeći ga da ju voli', susprezala je emocije Julia Roberts dok ste vi bili njen vitez s bijelim Koralom 45. Vremena su se promjenila sudeći po popularnoj seriji 'Igra Prijestolja', gdje Emilia Clarke tvrdi:'Ja sam žena velikog Kahla i nosim njegovog sina u sebi. Sljedeći put kad digneš ruku na mene će biti posljednji put da ćeš imati ruke.'
Baš zbog ovog nesrazmjera, rezidentni DJ/VJ par Unicorn Suicides, ovoga puta mješa crtiće sa trash filmovima. U prvom dijelu večeri se pogostite dvosatnom porcijom animiranih veselja poput Milence Prasence, Uško Dugouško, Eustahije Brzić i Leteći Medvjedići. A onda vas čekaju posebno tretirani clipovi iz filmova Samurai Cop, Manos, Space Mutiny, Notting Hill, Hercules In New York, Mitchell i mnogi drugi.
Tu je i nagradna igra u kojoj ovoga puta možete sinkronizirati Seagala, Willisa, Stallonea ili otprilike cijelu ekipu iz filma Expendables. Na posebno dizajnirane Otpadne ploče upišite dijaloge koje želite čuti iz njihovih ustiju, a DJ/VJ par Unicorn Suicides će vam ih potom uživo i dočarati.
Zasladite se i besplatnim Unicorn Suicides keksima u obliku Zadnjeg Jednoroga, a tu je i standardni happy hour za čaj čija je cijena svega 10kn po vrućoj šalici.

Dvije ulaznice za koncert 17. svibnja osvojila je Dubravka Popović

Dvije ulaznice za predstavu 'Svršimo s božjim sudom part one' osvojio je Dražen Jelić

Dvije ulaznice za koncert Kandžije 18. svibnja osvojila je Maja Nikolandić

Dvije ulaznice za koncert Letu Štuka 19. svibnja osvojio je Goran Funda