Glazba POČAST VELIKOM PRIJATELJU

Odličan dvodnevni koncert u sjećanje na Baru

  • Autor: D.Jagatić
  • 14.5.2012 11:09:16
  • 13.5.2012 15:59:02

Na dvodnevnom koncertu posvećenom Ivici Baričeviću–Bari, prerano preminulom promotoru i kreativnom umjetniku, koji će se održati 16. i 17. svibnja, nastupit će 13 odličnih hrvatskih bendova od kojih će se neki okupiti ponovo samo za ovu priliku, dok će istih večeri biti ponuđeno na prodaju limitirano izdanje grupe Uzrujan. Grupe u kojoj je nastupao i Ivica Baričević–Bara

Prošlo je 10. godina od prerane smrti jednog od važnijih hrvatskih promotora i kreativnog umjetnika Bare. Ivica Baričević-Bara bio je pokretač izdavačke kuće Earwing Records, festivala Žedno uho i Earwing No Jazz, te organizator brojnih koncerata u zagrebačkim klubovima. Uz navedeno, bio je i glazbenik u grupama Rujan/Uzrujan, dizajner koncertnih plakata i omotnica za glazbena izdanja te još mnogo toga. Kao i prethodnih godina, u Močvari će se održati događaj posvećen tom izuzetnom čovjeku. Ovoga puta to će biti dvodnevni koncert na kojem će nastupiti bendovi koji su s Barom na različite načine surađivali, a prije svega s njim bili prijatelji. Ujedno, ovo je jedinstvena prilika da uživo ponovo vidite neke od hrvatskih bendova koji su se odlučili okupiti samo za ovu noć i samo za ovaj koncert. Prilika da još jednom vidite one aktivne, kao i neke nove. A sve to u znak sjećanja na velikog zaljubljenika u glazbu, umjetnika i prijatelja mnogih muzičara.

Ovaj koncert ujedno će biti i promocija izdanja 'Twice Wrong, U Turn / Dvaput krivo, povratak' Barina benda Uzrujan. Radi se o striktno limitiranom izdanju pripremljenom posebno za ovu prigodu, koje se sastoji od 50 audiokazeta posljednjeg finaliziranog audiomaterijala benda Uzrujan. EP sadržava jednu autorsku pjesmu te dvije obrade grupa Kraftwerk i Joy Division u trajanju od 22 minute. Pakiran je u luksuznim, ručno rađenim kartonskim kutijama, unutar unikatnih šivanih torbica, u izdanju splitskog labela Guranje S Litice, i posljednji put, simbolično, Barina Earwing Recordsa. Hvala mu na svemu što je ostavio iza sebe.

U srijedu, 16. svibnja, možete pogledati odličan novi bend, sastavljen od iskusnih glazbenika, kojemu je ovo premijerni nastup – GoNoGo. Potom Dunju Knebl i njezinu posvetu etno glazbi. Fenomenalni post rock Man Zero, Marinadu iz Rijeke, Ha Det Bra, koji su se ponovo okupili samo za ovu priliku, te The Bambi Molesters i Peach pit koji su svojim prošlogodišnjim album 'Doviđenja u Calgaryju' oduševili hrvatske rock kritičare. U četvrtak, 17. svibnja, možete uživati u nastupima grupa Il Gruppo Delle Azioni Progressive, Analena, Šumski, Lunar – kojima će ovo biti jedan od izuzetno rijetkih nastupa, kultnog riječkog benda Very Expensive Porno Movie, te grupe Pe Kun iz Omišlja. Početak obaju koncerata najavljen je za 20 sati.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više