MATE MIŠO KOVAČ

'Trebao sam i prije dobiti Porin za životno djelo'

05.05.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Presica u Opatiji tijekom održavanja 19. diskografske nagrade Porin veličala je dobitnike nagrade za životno djelo

Ove godine čast da prime najvredniju nagradu struke, Porina za životno djelo, pripala je Mati Miši Kovaču, originalnoj grupi Time i skladatelju, dirigentu, aranžeru i pijanistu Stjepanu Mihaljincu, koji je usko surađivao s Kovačem tijekom blistavih godina njegove karijere.

Mate Mišo Kovač
na presici se prisjetio svojih najzanimljivijih anegdota koje je prikupljao kao nezaobilazno ime naše zabavne glazbe. Njegova karizma koju je zadržao i gradio sve ove godine i dalje je neosporna.

Uz Porin za životno djelo, Mate Mišo Kovač primio je nagradu za dijamantnu nakladu i zlatnu ploču za svoj zadnji album, dok je Croatia Records u njegovu čast izdala 100 najvećih hitova Mate Miše Kovača na tri CD-a.

'Već sam trebao dobiti Porin za životno djelo, ali bolje ikad nego nikad!', rekao je Mišo, kojeg je uz puno emocija pratila njegova supruga Lidija.

Dado Topić i menadžer Vladimir Mihaljek Miha pričali su o počecima stvaranja grupe. Uz rock frontmena Topića, članovi slavne grupe bili su klavijaturist Tihomir Pop Asanović, gitarist Vedran Božić, basist Mario Mavrin, bubnjar Ratko Divjak, a za klavirom i na flauti Brane Lambert Živković Dado Topić zahvalio se zbog nagrade struke te se, uz odobravanje publike, prisjetio najboljih vremena.