Glazba R. I. P. ADAM

Pjesme po kojima ćemo pamtiti Beastie Boyse

Iako su čak najavljivali kako će ove godine krenuti na veliku povratničku turneju na kojoj bi svirali samo svoje hitove iz punk prošlosti, iznenadna smrt člana Adama Yaucha u 47. godini, osujetila je njihov plan

Adam je, nažalost, u 47. izgubio dugogodišnju bitku s rakom.

Uzrok smrti slavnog glazbenika još nije poznat, no mnogi nagađaju da bi mogao biti povezan s tumorom žlijezde slinovnice koji je Adamu dijagnosticiran u srpnju 2009. godine.

Grupa je tada otkazala turneju i izdavanje novog albuma, a Yauch se podrvgnuo liječenju koje je, kako je prošle godine sam objavio, dalo rezultate.

Nakon Run D.M.C., Grandmaster Flash i The Furious Five, Beastie Boys postali su treći rap sastav koji je ušao u Rock and Roll Hall of Fame, no trojka je u ožujku ove godine propustila doći na vlastitu inauguraciju u Cleveland pa su mediji ponovo počeli spekulirati o pogoršanju Adamova zdravstvenog stanja.

Yauch je bio član grupe od njezina formiranja, a zajedno s Adamom 'Ad-Rock' Horovitzom i Michaelom 'Mike D' Diamondom nastupao od 1982. Trojka je otad izdala osam uspješnih albuma, među kojima su i klasici Licensed to Ill iz 1986. i Ill Communication iz 1994. Kao jedni od pionira hip hop i rap scene, Beastie Boys izvršili su golem utjecaj na globalnu glazbenu scenu, ne samo u definiranju žanra već i u njegovu populariziranju.

Gorljivi sljedbenik budizma MCA bio je poznat i po organizaciji niza koncerata za oslobođenje Tibeta, a posljednjih godina bavio se i filmskom produkcijom. Osnovao je tvrtku Oscilloscope Laboratories koja je producirala nekoliko zapaženih filmova kao što su Wendy i Lucy te dokumentarac o londonskom uličnom umjetniku Banksyju Exit Through the Gift Shop.

A što su nam u nasljeđe ostavili Beastie Boysi? Prisjetili smo se nekoliko legendarnih stvari:


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više