ZA LJUBITELJE GITARE

Edin Karamazov i Leo Brouwer u Lisinskom

13.04.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Od Španjolske i Kube pa do poznatih hitova The Beatlesa - gitarist Edin Karamazov i 'otac gitare' s Kube Leo Brouwer će u petak 27. travnja, uz Zagrebačku filharmoniju, u Zvjezdanom ciklusu u KD-u Lisinski izvesti program za sve ljubitelje gitare

Jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu, Edin Karamazov, za svoje virtuozne i emocionalno predane izvedbe dobio je gromoglasne pohvale širom Europe i Amerike.

Sa slavnim britanskim glazbenikom Stingom snimio je album 'Songs From the Labyrinth' za Deutsche Grammophon, koji je u tri mjeseca prodan u tri milijuna primjeraka. Unatoč uspjesima još uvijek uživa u uličnim svirkama, a za sve što ga pokreće u životu, kaže, kriva je - muzika!

U Zvjezdanom ciklusu nastupa uz 'oca gitare' s Kube, slavnog kubanskog gitarista, skladatelja i dirigenta Lea Brouwera. Uz veliki orkestar Zagrebačke filharmonije Brouwer predstavlja dvije velike uspješnice svojega opusa - Las ciudades invisibles i Canción de gesta - koje je izvodio s mnogim velikim orkestrima širom svijeta.

Edin Karamazov nastupa u tri teme iz slavne suite Iberia španjolskog majstora Isaaca Albéniza, a za kraj te uzbudljive koncertne večeri Edin i Leo pripremaju još jednu pravu glazbenu poslasticu: Beatlerianas - sedam hitova The Beatlesa: 'Eleanor Rigby', 'Yesterday', 'She Is Leaving Home', 'Ticket To Ride', 'Got To Get You Into My Life', 'Here', 'There and Everywhere' i 'Penny Lane' - u Brouwerovoj obradi za gitaru i orkestar!

Požurite po svoje ulaznice na blagajnu Lisinski, u Tisak media centre i na www.ulaznice.hr.