PORIN 2012.

Bare, Belan i Gustafi večeras u Saxu!

12.04.2012 u 10:51

Bionic
Reading

Večeras u Saxu porinovske hitove svirat će Goran Bare i Majke, Gustafi i Neno Belan, a već idućeg četvrtka Sax će zapaliti Psihomodo Pop, Luky i Damir Urban

Porin će večeras zaživjeti na potpuno nov način, u klupskoj atmosferi i rock ozračju. To je prvi od dva četvrtka u kojima će publici zagrebačkog kluba Sax! svoje hitove svirati neki od dosadašnjih pobjednika u porinovskim kategorijama najbolji rock i alternativni rock album, u akustičnoj verziji.

Večeras na pozornicu izlaze Goran Bare i Majke, nominirani za ovogodišnji Porin u čak 11 kategorija i ponosni vlasnici nagrade za albume Život uživo, Izgubljen i nađen i Unplugged – između ostalih. U unplugged verziji večeras će biti i Gustafi, koji su albumom 'F. F.' slavili 2007. i Neno Belan, čija je 'Tvornica snova' 2010. bila i najbolji rock i najbolji porinovski album uopće.

Sljedećeg četvrtka, 19. travnja u Saxu će prašiti Psihomodo Pop, Luky i Damir Urban, onako kako to samo dobitnici Porina u rock kategoriji znaju i umiju.

Zbog velikog interesa koji vlada za ove rock ekskluzive, karte u slobodnoj prodaji odavno su rasprodane. 

Kako bi nagrade Porina otišle u prave ruke, od sutra, 13. travnja počinje drugi krug glasanja za 52 kategorije. Porinovi glasači odlučit će tko će slaviti i u dvorani riječkog Centra Zamet i u KD Vatroslava Lisinskog, gdje će se 14. svibnja održati Porin Classic, dodjela nagrade u kategorijama klasike i džeza.

U Porinu svoj glas ima i publika, koja će do 25. travnja u ponoć glasati za prvi krug Hita godine na službenoj internetskoj stranici nagrade. Nakon 10 dana za 10 kandidiranih pjesama stiglo je gotovo 10 tisuća glasova.