NAGRADNJAČA

Najjača imena ska scene osvajaju Rijeku

12.04.2012 u 10:22

Bionic
Reading

U subotu, 14. travnja Stereo Dvoranu će prodrmati mješavina veselih plesnih ritmova i angažiranih tekstova koje nam donose francuski sastav Joke, makedonski Superhiksi i miljenici riječke publike Antenat iz Zagreba. Za after plesnjak pobrinut će se DJ Max! A mi smo za svoje čitatelje pripremili 3x2 ulaznice.

Joke je bend koji je najjednostavnije opisati kao grupu prijatelja koji putujući okolo u svom kombiju, od koncerta do koncerta, kroz glazbu koju rade, pokušavaju poslati određenu poruku. U deset godina postojanja prodali su preko 10 000 albuma i odsvirali više od 400 koncerata u 15 različitih zemalja. Osmero glazbenika koji su savršeno usklađeni na pozornici, za sebe vole reći da će čak i one najsramežljivije natjerati da plešu.

Joke

Uz Joke će tu večer nastupiti još jedna skupina prijatelja koja svojom glazbom i osvještenim tekstovima potiče društveni angažman i dobro raspoloženje. Zagrebački bend Antenat koji broji 11 članova, dva albuma i preko 300 odsviranih koncerta diljem Hrvatske i inozemstva, već je nekoliko puta oduševio riječku publiku svojim nastupom. Od standardnog rock kvarteta, svirajući, mjenjajući glazbene stilove, razvili su vlastiti glazbeni izričaj kojeg su nazvali subreggae. Kažu da su taj pojam izmislili kako izbjegli komplikacije u objašnjavanju kombinacije stilova koje sviraju i da on u sebi sadrži različite utjecaje, od reggea, duba, ska i punka, do world-music elemenata.

U godini kada postaju punoljetni Superhiksi dolaze u Stereo Dvoranu! Jedan od najpopularnijih makedonskih bendova svojim ska-punk ritmovima upotpunjenim utjecajima reggaea, latina i balkanskog folka već 18 godina uveseljava publiku diljem regije, ali i Europe. Od davne 2002. godine do danas njihova popularnost neprestano raste što su pokazale europske turneje, nebrojeno mnogo koncerata i nastupi na brojnim festivalima (EXIT, Sziget, InMusic, Dirty Old Festival, Punk rock holiday, Taksirat...). Superhiksi uskoro izdaju novi album, a do tada preostaje da 14.04. provjerite kakvi su u onome u čemu su najbolji, a to su live nastupi.

Nakon koncerata vas zabavlja DJ Max s najfinijim izborom drum'n'bass poskočica za veseli narod. Cijena ulaznice je simboličnih 30kn!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Rene Mijatović
Marin Juričić

Martina Milković