7. i 8. LIPNJA

Everlast, Goribor i Damir Avdić na Rokaj Festu

10.04.2012 u 10:43

Bionic
Reading

Na ovogodišnji Rokaj Fest svoj su dolazak potvrdili i Everlast, Goribor i Damir Avdić

U novom paketu izvođača Rokaj Festa nalaze se samo kultne figure inozemne i regionalne glazbene scene. Dugačak line-up itekako će oplemeniti tri iznimna imena: Everlast, Goribor i Damir Avdić.

Everlast
- Erik Francis Schrody, poznatiji kao Everlast, legendarni je frontmen hip hop velikana House Of Pain i solo izvođač najpoznatiji po svjetskom hitu ‘What Its Like’ koji i dan danas bilježi sjajan airplay. Spomenuti single skinut je s njegovog najpoznatijeg albuma ‘Whitey Ford Sings the Blues’ objavljenog 1998. i prodanog u gotovo četiri milijuna primjeraka. Godine 2000., Everlast je dobio i Grammy za suradnju sa Santanom na velikom hitu ‘Put Your Lights On’. Te dvije skladbe, te jedan od najvećih hip hop hitova svih vremena - kultni ‘Jump Around’ - najbolji su dokazi su Everlastove autorske snage. Prošle godine Everlast se vratio na scenu novim sjajnim solo albumom ‘Songs Of The Ungrateful Living’ koji dolazi promovirati i na ovogodišnji Rokaj.
Srpski prvaci sjajne depresivne alternativne glazbe, Goribor, dolaze na Rokaj Fest nakon izvrsnog nedavnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture i na krilima odličnog novog albuma ‘Evo je banja’, koji će bez ikakvog problema naći svoje mjesto među nekoliko najboljih ovogodišnjih izdanja na ovim prostorima. Sada već dokazani miljenici lokalne publike, s bazom fanova koja raste svakim novim koncertom, Goribor uživo jednostavno ne zna razočarati.Umjetnik, glazbenik, slum-pjesnik kojeg i dan danas nazivaju ‘Bosanski psiho’, Damir Avdić, vjerojatno spada među najupečatljivije glazbenike ovih prostora. Nedavno je bez problema rasprodao zagrebačku Močvaru, netom prije objavio fantastičan novi album ‘Mein kapital’, a nastupi uživo mu se prepričavaju još tjednima nakon. Emotivan, intenzivan, direktan, Avdić ulazi među najljuće kritičare društva, mentaliteta i običaja, kako Balkana, tako i ostatka razvijenog svijeta.

Festivalske ulaznice za oba dana Rokaj festa u prodaji su po cijeni od 230 kuna.

U četvrtak, 7. lipnja publiku će zabavljati TBF, Urban&4, Enter Shikari, Lagwagon, Skindred, Goribor, Damir Avdić, Nina Romić, Theophilus London, S.A.R.S., Quasarr, Pasi i Krankšvester, a dan kasnije Slayer, Mastodon, Gojira, Laibach, Everlast, Father, Igut, PipsChips&Videoclips, Deafness By Noise, Roots Manuva, General Woo, Tanker i Consecration.

Everlast


Prodajna mjesta Zagreb:
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Teslina 16
Dirty old shop, Tratinska 22
Tvornica Kulture, Šubićeva 2

U Rijeci, Splitu i Zadru ulaznice se mogu kupiti u Dallas Music Shop-ovima, ali i na svim Eventimova prodajnim mjestima diljem Hrvatske i inozemstva, kao i na www.eventim.hr.