KONFERENCIJA SHARE2

Beograd ugošćuje seriju svjetskih DJ-eva

30.03.2012 u 12:34

Bionic
Reading

Konferencija Share2 koja će od 26. do 28. travnja okupirati partijanersku meku Balkana, neće se zavrtjeti samo oko tema društva, tehnologije i internetskog aktivizma. Najavljen je i bogat glazbeni program koji će protresti beogradske klubove. Dolaze Tim Exile, DMX Krew, DJ Pete, Redlight, I-F, baš kao i dva vrhunska VJ tima: Anti-VJs i Pfadfinderei

Bez obzira hoćete li ili nećete sudjelovati u konferenciji Share2 i javno diskutirati o cyberspace revolucijama, blogerima arapskog proljeća, ACTA-ma, SOPA-ma i osjećate li moralnu krivnju pri downloadu zadnjeg holivudskog blockbustera, samo je noćni program Share2 dovoljan razlog da posjetiti srpsku prijestolnicu od 26. do 28. travnja

Tim Exile - YouTube Killed The Now Wave Star

Beogradske će klubove u tom razdoblju okupirati serija svjetskih DJ-a i VJ-a, od kojih posebnu pažnju zaslužuju sljedeći: Tim Exile - klasično obrazovan violinist s diplomom filozofa i masterom iz elektroakustičke kompozicije. Kako dalje navodi program, Tim izvodi inteligentnu plesnu muziku koristeći bazu zvukova koju mu šalju fanovi iz grada u kojem nastupa i svirajući na opremi koju sam razvija kako bi u realnom vremenu programirao efekte i glazbene sekvence.

Share2 će ugostiti i DJ Petea, Berlinca koji trese plesnim podijima Kreuzberga, četvrti s vjerojatno najvećom koncentracijom klubova, bircuza i anarhističkih prosvjeda u Europi. Pete će osim turiranja ploča na stageu, održati i predavanje o razvoju scene u njemačkom glavnom gradu, a za germanski overdose pobrinut će se i I-F (Interr-ference), Nizozemac koji je preporodio italodisco u devedesetima, a pjesmom 'Space Invaders Are Smoking Grass' udario temelje žanru electroclasha.

Dubstep je unazad par godina postao klupski mainstream, pogotovo s onu stranu bare, predvođen čudom od djeteta Skrillexom, no Stari kontinent još uvijek drži kontru nešto blažim inačicama koju utjelovljuje, među inima, i Redlight. Britanski će producent u Beogradu izbućkurišati house, garage i dubstep, svoju omiljenu kombinaciju.

Za dozu electropopa i breakdancea bit će zadužen DMX Krew čiji je talent prepoznao i Aphex Twin te mu na svojoj etiketi objavio šest albuma. Nota bene, Londonac nema veze za reperom DMX-om, a svoje umjetničko ime duguje ljubavi prema sintisajzeru Oberheim DMX.

Za otvorene gubice i uzdahe divljenja na Share2 pobrinut će se vizualci AntiVJs i Pfadfinderei. Tko još nije vidio megalomanske video instalacije na zgradama europskih gradova u režiji AntiVJa, u Beogradu će imati priliku ispraviti taj kozmički propust. Pretjerivanje na stranu, riječ je o ljudima koji se doista igraju nemogućeg u sferi vizualnih doživljaja. Evo, da ne biste rekli da smo previše entuzijastični:

AntiVJs - Enghien