Glazba ELEKTRONSKO PROLJEĆE U AUSTRIJI

Amon Tobin otvara Springfestival

  • Autor: tportal.hr
  • 2.4.2012 11:40:25
  • 2.4.2012 10:00:00

Jedan od vodećih glazbenih festivala vraća se i ovo proljeće - 12. Springfestival se održava od 16. do 20. svibnja. Živopisni austrijski Graz pruža pet dana i četiri noći globalne elektronske glazbe, ali i inspiracije kroz konferenciju Springsessions

Nije čudo što se Amona Tobina naziva 'znanstvenikom zvuka'. Njegova glazba rezultat je neumornih zvučnih eksperimenata sve od 90-ih godina kada je izdao svoj prvi album 'Adventures in a foam' pod imenom Cujo. Nakon brojnih priznanja za kreiranje drum 'n' bassa inspiriranog jazzom i hip-hopom i 12 albuma kasnije, Tobin je jedan od najutjecajnijih kreatora elektronske glazbe na svijetu.

'ISAM Live 2012'
Na Springfestivalu Tobin će koristiti mapiranje u stvarnom vremenu, generativne slike i audio-reaktivne elemente kako bi proizveo elektronsku glazbu koja izaziva osjetila.

Cijena četverodnevne festivalske ulaznice za zemlje bivše Jugoslavije iznosit će samo 60 eura u pretprodaji. Ulaznice po sniženim cijenama osigurajte na službenoj stranici Springfestivala. Svaka kupljena ulaznica za konferenciju Springsessions važeća je i za koncert Amona Tobina.

Springfestival se pobrinuo i za studentsku populaciju osiguravši popuste na ulaznice za konferencije Springsessions. Od 1. travnja do 18. svibnja studenti mogu nabaviti ulaznicu za 35 eura.

Po prvi put Springfestival će surađivati sa studentskim domovima u Grazu kako bi posjetiteljima ponudio jeftin smještaj na dvije lokacije – jedan dom nalazi se u blizini starog grada, a drugi blizu festivalske lokacije Stadthalle Graz.

Studentski domovi nude povoljan smještaj onima koji ne žele puno potrošiti dok borave u Austriji. Agencija Home4students nudi jednokrevetne sobe po cijeni od 15 eura po noći. Ako tražite jednostavan smještaj za vrijeme festivala, domovi HafnerriegelNeutorgasse su pravo mjesto za vas. Sve što trebate jest ponijeti vreću za spavanje i/ili posteljinu, a sve ostalo vam je osigurano.

Na festivalu ćete moći uživati u live nastupu i DJ izdanju zvijezda poput Modeselktora, Foreign Beggarsa, Cassiusa i brojnih drugih. Popis dosad potvrđenih izvođača Springfestivala potražite ovdje.

Prije nego se zaputite u proljetni Graz po svoju dozu elektronske glazbe, uživajte u najavnom videu Springfestivala:
'Spring is coming soon'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više