USKORO U PULI

Breakdance vratolomije uz Bachovu glazbu

30.03.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Tipke klavira daju ritam za energične pokrete, plesne vratolomije prate Bachovu fugu… Red Bull Flying Bach okrenuo je svijet naopako i spojio ono što se činilo nespojivim - klasičnu glazbu i breakdance - a prva će se predstava održati 3. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli

Tipke klavira daju ritam za energične pokrete, plesne vratolomije prate Bachovu fugu… Red Bull Flying Bach okrenuo je svijet naopako i spojio ono što se činilo nespojivim - klasičnu glazbu i breakdance. Europska turneja 2011. bila je rasprodana, a sada je vrijeme da najnevjerojatniji spoj kulturnog naslijeđa nadahne publiku diljem svijeta. Ansambl čiju osnovicu čine četverostruki breakdance prvaci, berlinska skupina Flying Steps, predstavom 'Red Bull Flying Bach' započinje svjetsku turneju 3. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, a nakon Hrvatske slijedi još 12 zemalja Bliskoga istoka, Azije i Europe.

Suprotnosti se zaista privlače. Svjetske breakdance legende, skupina Flying Steps, i operni redatelj Christoph Hagel svijetu će u 70-minutnoj predstavi pokazati da se energične breakdance figure s baroknim fugama Johanna Sebastiana Bacha slažu kao prst i nokat, a publika diljem svijeta imat će priliku opušteno uživati u čarobnom ugođaju, baš kao uz glazbu dobro ugođenog klavira. Granice su zauvijek pomaknute. Notu po notu, korak po korak, uz klavir, čembalo i ritam elektronske glazbe, ansambl će plesnim figurama preskakivati granicu između ozbiljne glazbe i moderne urbane kulture mladih, povezujući ih onako kako se dosad činilo nezamislivim.

Red Bull Flying Bach na svjetsku turneju kreće upravo iz Hrvatske! Prva će se predstava održati 3. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, a uslijedit će još dvije predstave u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 5. i 6. svibnja. Nakon Hrvatske, skupina Flying Steps će do kraja godine nadahnuti publiku u još 12 zemalja, a ulaznice kreću u prodaju 5. travnja.

Flying Steps