ZAGRIJAVANJE ZA KONCERTE

Pogledajte novi animirani spot Rundek Cargo Trija

30.03.2012 u 09:51

Bionic
Reading

Ususret dvostrukom koncertu u Vip clubu, Rundek Cargo Trio objavio je videospot za novi singl s albuma 'Plavi avion', pjesmu 'Sanjala si da si sretna'

Nakon cjelogodišnjeg izbivanja sa zagrebačke glazbene scene, Rundek Cargo Trio vraća se u Zagreb da bi 11. i 12. travnja ekskluzivno nastupio u VIP klubu za samo 100 posjetitelja po danu. Trosatni koncerti zamišljeni su kao jedinstveno glazbeno proputovanje kroz Rundekov opus.

Kao savršeno zagrijavanje za koncerte nudimo vam sasvim friški spot za pjesmu 'Sanjala si da si sretna', koja možda ponajbolje predstavlja recentni album Rundek Cargo Trija 'Plavi avion', jednoglasno ocijenjen kao jedan od Rundekovih autorskih vrhunaca.

Omot 'Plavog aviona' oslikala je zadarsko-zagrebačka slikarica Ana Kolega, čiji ste autorski ciklus mogli razgledati na izložbi u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu, povodom izlaska albuma. Cjelokupni ciklus pokazao se kao zanimljiva osnova za mali animirani film inspiriran pjesmom 'Sanjala si da si sretna' koji je ujedno postao videospot.

'Ana Kolega prihvatila je da bude autor filma. Nakon toga je bilo bitno pronaći pravog animatora, jer Ana nije imala konkretnog iskustva u tom mediju. Srećom, nedugo prije toga, radeći muziku za film 'Ornament duše' Irene Jukić-Pranjić, upoznao sam mladog i izuzetno kompetentnog zagrebačkog animatora Zorana Mudronju, koji se pokazao kao točan izbor. Od prve verzije knjige snimanja prošlo je godinu dana. Rađanje animiranog filma je dugotrajan proces. Nadamo se da ćete uživati u njegovom rezultatu, a uskoro se i vidimo', izjavio je Rundek.