OPAKI GLAZBENI TJEDAN

U Tvornici od sevdaha do punk rocka

27.03.2012 u 11:56

Bionic
Reading

Ovaj tjedan Tvornica kulture nudi odličnu glazbenu zabavu koja se glazbeno rasprostire od Mostar Sevdah Reuniona do kanadskih punk rokera Hanson Brothers

Mostar Sevdah Reunion, jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava, nastupit će u Velikom pogonu 28. ožujka u 21 sat. To je grupa glazbenika koje ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj muzici – sevdahu. Spoj iskustva i mladosti. Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike. Ulaznice su 80 kuna, odnosno 100 kuna na dan koncerta.

Dan kasnije, 29. ožujkau Malom pogonu nastupit će mostarski sastav Zoster koji svoju glazbenu priču započinje 2000. godine. Njihov prvi album 'Ojužilo' domaći mediji proglasili su jednim od najboljih diskografskih izdanja. Ulaznice su 35 kuna, odnosno 50 kuna na dan koncerta.

Hanson Brothers s vremenom su postali puno više od pukog alter ega, odnosno inkarnacije, kultnih NoMeansNo, postali su mjerna jedinica za vrhunsku punk rock zabavu koja glazbenu inspiraciju crpi u besmrtnim Ramonesima, a duhovnu u pivu, hokeju i ženama. Društvo će im praviti Invasives, i to sve 30. ožujka u 21,30 u Malom pogonu za 65 kuna, odnosno na dan koncerta 80 kuna. Nakon koncerta Hanson Brothersa u Zagreb se vraća DJ Rahmanee, 'drum & bass ambasador sjajne zabave', koji će zabavljati okupljene glazbene sladokusce za 30 kuna.

U subotu, 31. ožujkau uzavreli Mali pogon stiže Felon, bend iz Zagreba čija je glavna autorska snaga kantautor Denis Katanec. Njihova se muzika može opisati kao mješavina americane, pop-folka i indie rocka s tekstovima. U društvu s njima bit će Stray Dogg i Unicorn Suicides, i sve to od 21 sat za 35 kuna. Isti dan, odmah nakon koncerta Malim pogonom će zavladati Alice In Wonderland, za 25 kuna