Glazba PROŠIRENA KONKURENCIJA

Glasanje za Porinov Hit godine počinje 2. travnja

  • Autor: tportal.hr
  • 27.3.2012 12:30:51
  • 27.3.2012 10:59:36

Organizatori Porina odlučili su proširiti konkurenciju u kategoriji Hit godine na deset pjesama, a odluku o pobjedničkoj pjesmi donijet će glasovi publike. Glasanje započinje 2. travnja

Zbog zanimljivosti ove kategorije za javnost, medije, ali i glazbenike – posebno ove godine kad je kandidirano osam pjesama – u Upravnom odboru Porina odlučeno je da se popis pjesama kandidata proširi na zaokruženih deset.

Od 125 urednika radijskih postaja, naime, tražilo se da odaberu deset pjesama pa je zaključeno da će odluka publike imati najviše vjerodostojnosti ako joj se ponudi svih deset pjesama za koje urednici misle da su bile najveći hitovi prošle godine.

Dvije pjesme koje su punopravni kandidati za Hit godine su, abecednim redom: 'Pobjeg'o sam' Opće opasnosti i 'Stotinama godina' Jacquesa Houdeka.

Tako sada potpuna lista kandidata za Hit godine glasi ovako:

1. Brad Pitt – Severina
2. Dalmatinka – Connect feat. Jelena Rozga
3. Dat će nam Bog – Nina Badrić
4. Ezoterija – Hladno pivo
5. Iz jednog pogleda – Massimo
6. Pobjeg'o sam – Opća opasnost
7. Stotinama godina – Jacques Houdek
8. Teške boje – Majke
9. Tremolo – Vatra feat. Damir Urban
10. Veseljko – TBF

183837,179441,182279,183622
Ove se godine mijenja i način glasanja publike: umjesto telefonskog glasanja, svi koji to žele, za svoj će Hit godine 'kliknuti' na službenoj stranici Diskografske nagrade Porin.

Publika će svog favorita odabrati u dva kruga: prvi krug glasanja počinje 2. travnja i trajat će do 25. travnja u ponoć.

Svih 10 pjesama kandidata bit će predstavljeno 28. travnja u posebnoj emisiji HRT-a 'Ususret Porinu'. Na samom kraju emisije doznat ćemo i koja su tri hita dobila najviše glasova posjetitelja stranice Porin.

Sljedećih tjedan dana, u drugom krugu glasanja, publika će na Porinovoj stranici ponovno odlučivati između te tri pjesme. Pobjednički Hit godine ćemo doznati u izravnom prijenosu dodjele Porina 5. svibnja, kojoj su domaćini gradovi Opatija i Rijeka!
Konkurencija je i do sada bila jaka, a sada postaje još žešća.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više