7. SVIBNJA NA RIVI

Grad Split poklanja Stereo MC's za Svetog Duju

22.04.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Duo Stereo MC’s nastupa 7. svibnja na splitskoj Rivi kao dar grada Splita sugrađanima povodom Svetog Duje

Organizator koncerta Stereo MC's 7. svibnja na splitskoj Rivi je Multikultura, koja u Split ovo ljeto dovodi Arctic Monkeyse, a u Zagreb u sklopu T-Mobile INmusic festivala čitavu nisku slavnih izvođača poput Mobyja, Franza Ferdinanda, Kraftwerk i mnogih drugih.

Koncert Sreteo MC's, javlja Slobodna Dalmacija, nastavak je niza sjajnih koncerata povodom Svetog Duje poput Cesarije Evore, Gotan Projecta i Sergentea Garcije.

Jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih britanskih hip-hop grupa osnovali su 1985. u Londonu karizmatični frontmen Rob Birch i DJ-producent Nick Hallam. Duo je zajedno s DJ-em Cesareom, koji je tada bio član grupe, objavio 1988. nastupni singl Move It, a godinu kasnije i debi album 33–45–78. Album je 1990. slijedio singl Elevate Your Mind koji je postao prvi hip-hop singl na britanskoj rang listi, a godinu kasnije i američki hit.

Album Supernatural iz iste godine odveo ih je na američku turneju zajedno s Happy Mondays, a singl i kasniji istoimeni album Connected iz 1992. pretvorio ih je u zvijezde. Sljedeći album Deep, Down & Dirty iz 2001, kao i prethodnik, donio je uspjele kombinacije funk groovea, soul-jazza i gospela. Paradise izlazi 2005, a tri godine kasnije više nego solidni dvostruki album Double Bubble

 



Stereo MC's: Connected (Brit awards)