PRVA VEČER DVODNEVNOG KONCERTA

Žestoko Hladno pivo prodrmalo publiku i susjede

09.03.2012 u 10:23

Bionic
Reading

Sarkastično i provokativno Hladno pivo na svom koncertu dotaknulo se društvenih besmislica, svjetske politike, borbe protiv nasilja, a dalo je i svoj autorski, neobičan, i originalan prilog Danu žena

Prva večer dvodnevnog koncerta Hladnog piva na Dan žena u Tvornici kulture donijela je nevjerojatnu atmosferu koja je imala svoj početak, vrhunac, zaplet i kraj. Dečki iz benda nisu se odrekli prava na odstupanje od određene set-liste, što je samo pridonijelo faktoru iznenađenja i spontanosti, pa je na koncertu sve frcalo od entuzijazma i dobre vibre.

Hladno pivo je na stageu izgledalo poput poletnih mladića na početku karijere gladnih i željnih svirke i bliske atmosfere s vjernom publikom koja je upijala svaki njihov takt.

Sarkastično pitanje frontmena Mile Kekina: 'Koji ste klinac na 8. mart došli na Hladno pivo u Tvornicu?' bilo je samo provokacija jer su pjesme poput 'Mlohave ćune', 'Lutke', 'Evo me na ručku', 'Pjevajte nešto ljubavno', 'Roštilja', 'Ne volim te' i 'Biološki sat' raspalila publiku do te mjere da su publiku morali stišavati zbog susjeda.

'Smijemo raditi buku samo do 90 decibela!' provocirao je Mile te još samo nadolijevao ulje na vatru.

'Svijet Glamura', 'Kirbaj i kotlovina' i 'Ezoterija' kritika je instant vrijednosti koje su itekako prisutne u društvu.

Bio je, naravno, i sentimentalnih trenutaka kad su publiku raznježili pjesmom 'Superman', 'Pitala si me', 'Jednim osmjehom', 'Planeta' i 'Ranjeni i ludi'.

Vjerni obožavatelji došli su na svoje jer su odsvirali i stare pjesme zbog kojih je Pivo i postalo jedan od najboljih rock i punk bendova u regiji. Kultne 'Buba švabe', 'Für immer Punk', 'Bačkizagre stuhpa šeja' i 'Trening za umiranje' bile su isključivo posvećene najvjernijim fanovima.

Set-list pjesama izgledala je skladno i hrabro, a nekoliko izlazaka na bis i buka preko 90 decibela dokaz je da se Pivo jedva čekalo vratiti u klupski ambijent, a kako je drugi, večerašnji koncert odavno rasprodan, čini se, da je i publika itekako željna žive dvoipolsatne dobre svirke.