Glazba IRSKI TJEDAN

Ovako će se Sveti Patrik obilježiti u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 16.3.2012 12:15:05
  • 8.3.2012 12:52:03

Dan Sv. Patricka, irski nacionalni blagdan, već sedmu godinu zaredom obilježava se u centru Zagreba na velikom festivalu. Hrvatsko-irska kulturološka udruga u suradnji s Udrugom Zapruđe organizira St Patricks Day – Open air festival Zagreb

Na Cvjetnom trgu od 12. do 16. ožujka održat će se Irski tjedan na kojem će u Irskoj kućici posjetitelji moći isprobati irske specijalitete (gulaš i pivo) uz irsku glazbu kao uvertiru za festival.

Po uzoru na Dublin i Berlin, u kojima se održavaju poznati festivali na otvorenom povodom Svetog Patricka, već sedmi put organizira se proslava u Zagrebu. Ove godine će se veselo proslaviti dan najpoznatijeg irskog sveca na Trgu Francuske Republike 16. i 17. ožujka te od 12. do 16. ožujka na Cvjetnom trgu.

Uz nastupe 20-ak bendova, među kojima je i najpopularniji U2 tribute band u Europi iz Italije, nastupit će preko 100 plesača koji će izvoditi tradicionalne irske plesove, plesove s bakljama, učiti posjetitelje i osigurati dobru zabavu. Zagrebačka proslava je jedina proslava takve vrste u čitavoj regiji pa plesači tradicionalnih irskih plesova dolaze i iz drugih, susjednih nam država.

Prijašnje proslave Svetog Patricka na Zrinjevcu, Bundeku i istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma okupile su i do dvadeset tisuća građana. Organizatori proslave, Hrvatsko-irska kulturološka udruga i Udruga građana Zapruđe, pripremili su zanimljiv i veseo sadržaj za sve koji su zainteresirani kako za irsku državu, tako i za irsku glazbu i kulturu. Osnovna ideja festivala je prikazati da je jednostavno donijeti živost gradu, stvoriti besplatnu, a opet kvalitetnu zabavu usred grada te donijeti Zagrebu osjećaj velikog grada, kao što su Dublin ili Berlin, u kojima su takve proslave dio života. Više o samom događaju može se saznati i na ovoj stranici: https://www.facebook.com/pages/St-Patricks-Day-Open-air-festival-Zagreb/100169816728584.

Na Trgu Francuske republike 16. i 17. ožujka održat će se veliki glazbeni program, a ulaz je slobodan.

Petak 16.3.2012.

Početak programa u 17:00
Bog Bairds (Slovenia)
Irish Maiden Ints-dancers
The Shamrock (Rijeka)
Riona-dancers
Tradicionalni gost iznenađenja (Ire/Eng)

Subota 17.2.2012.
Početak programa u 12:00
Noreia (Slovenia)
Celtic Fantasy-dancers
Ivan and Magda
Irish Maiden Adv-dancers
Macleinn
Celtic Rhythm-dancers (R)
Tribute to Forgotten Times
Ozana (Performance Only) dancers
Slip
Celtic Fantasy-dancers
Slip
Irish Maiden Adv - dancers
Carpathia
Celtic Rhythm (Serbia) dancers
U2 Tribute (Italy)
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više