NAGRADNJAČA

Splitski Imperium bar vas nagrađuje

06.03.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Splitski Imperium bar nagrađuje dvoje čitatelja tportala s večerom za dvije osobe!

Proslava Dana žena u Imperium restaurant & lounge baru tradicionalno se obilježava 8. ožujka s početkom u 17.30. Ulaz je besplatan, a sudjeluju: Zbor SVH-a AMFORA, glumac Milan Zdravković, plesni par Šeila Balić i Branko Nešić, Olga Barbir te klape Putalj, Žrnovnica, Slobodna Dalmacija, Friži.

Kočani Orkestar iz malog mjesta Kočani u Makedoniji u pratnji house DJ-a nastupa na Balkan House & Rakija partyu u splitskom Imperiumu 10. ožujka. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe.

Imaju četiri albuma, a peti je u pripremi. Albume je izdavala belgijska izdavačka kuća Sabam. Njihova je pjesma ‘Siki, Siki, Baba’ poslužila kao soundtrack u filmu 'Borat'. Odnedavno bilježe izvrsnu suradnju s hrvatskim bendom kubanskog usmjerenja Cubismom, poznatim mladim pjevačem Lukom Nižetićem te brojnim DJ-ima.
Glazbeni stil ovih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Tradicionalna romska glazba temelj je njihovih koncerata kroz koju se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice s tužnim i melankoličnim elegijama. Veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi. Međutim, iz njihovih instrumenata mogu se čuti i balkanski, romski, turski i drugi utjecaji, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista i popularne pjesme današnjice.

Članovi ansambla su: Bilent Saliev (saksofon), Nusret Bajramov (truba), Ajnur Asanov (truba), Mendo Selman (saksofon/klarinet), Dzengis Asanov (bariton), Musli Asanov (bariton), Bilent Ašmedov (tuba), Erbil Rašidov (tapan/bubnjevi).

Imperium Kreativa, program koji promovira mlade i neafirmirane umjetnike nastavlja se svakog ponedjeljka te 12. ožujka predstavlja mješovitu klapu Lero.

Mjesec će još obilježiti i nastup Olivera Dragojevića 24. ožujka. Oliver je nedvojbeno uspio postati svojevrsnim općim podsvjesnim dalmatinskim kodom. Ono što je za Veliku Britaniju Elton John, za Hrvatsku je i više od toga - Oliver.

Nagradu su osvojili:

Marijana Podrug
Ivan Kuzmić

Dobitnici će o detaljima preuzimanja nagrade biti obavješteni putem maila.