30. TRAVNJA I 1. SVIBNJA

Nikad jači Kontrapunkt u Aquariusu

20.04.2009 u 13:43

Bionic
Reading

Jubilarni, 10. festival Kontrapunkt održat će se u Aquariusu 30. travnja i 1. svibnja, a nastupit će Gilles Peterson, Dorian Concept, Martyn Deykers, Masaya Fantasista te naši Ilija Rudman i Eddy Meets Yannah. Tportal.hr vodi troje najsretnijih čitatelja na festival

Povodom 10. obljetnice Kontrapunkt je domaćoj publici osigurao vjerojatno najjači program dosad, s izvođačima koji će vas provesti kroz jazz, soul, dubstep, broken & house sfere pa sve do neotkrivenih galaksija.

Među ostalima, nastupit će Britanac Gilles Peterson, osnivač diskografske kuće Acid Jazz i voditelj radijske emisije 'Worldwide' na BBC-ju, zatim Austrijanac Dorian Concept aka Oliver Johnson, inovativni i maštoviti producent i talentirani glazbenik te Martyn Deykers, koji je obogatio nizozemsku drum & bass scenu pokrenuvši Red Zone.

Iz Japana na ovogodišnji Kontrapunkt stiže Masaya Fantasistaglava autentičnog i zvukovno prepoznatljivog hip hop crewa 'Jazzy Sport', a iz Karlovca Ilija Rudman koji je prisutan na underground sceni zadnjih deset godina sa svojim jedinstvenim analognim disko zvukom. Uz nabrojene, Kontrapunkt će ugostiti još mnoga zanimljiva glazbena imena, poput naših proslavljenih Eddy Meets Yannah i drugih.

Ovogodišnji 10. Kontrapunkt održat će se u zagrebačkom Aquariusu 30. travnja i 1. svibnja od 20 sati. Cijena festivalske ulaznice za oba dana upretprodaji (Aquarius CD shop) iznosi 200 kn. Ulaznice za pojedinačnedane iznosit će: 30. travnja - 120 kuna, a 1. svibnja - 160 kuna.

Po jednu festivalsku ulaznicu osvojili su:

Danijela Šapina
Ivan Vuksan
Martin Ivkić

 



Gilles Peterson