JARUN, 24. I 25. 6.

Adrian Maxwell Sherwood na T-Mobile INmusic festivalu

20.04.2009 u 08:37

Bionic
Reading

Uz brojne eminentne glazbenike na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu 24. i 25. lipnja kao headliner Radio 101 stagea nastupat će Adrian Maxwell Sherwood, glazbenik koji već puna tri desetljeća nosi titulu prvaka britanske dub-reggae scene

U njegovoj pratnji bit će dvojica prvoklasnih londonskih dub-reggae pjevača i MC-ja: Ghetto Priest (ex Asian Dub Foundation) i Brother Culture.

Svestrani londonski producent i remikser, rođen 1958, uspješno je debitirao s nepunih dvadeset godina i do kraja 70-ih postavio jedan od najvažnijih linkova između engleskog punka i reggaea, surađujući s Markom Stewartom i ženskim punk bendom The Slits u projektu New Age Steppers. U 80-ima je pokrenuo iznimno utjecajni indie dub label On-U Sound za koji su snimali velikani jamajčanskog reggaea Lee Scratch Perry, Prince Far-I i Bim Sherman, nezaobilazni Sherwoodovi kućni bendovi Dub Syndicate i African Head Charge te Gary Clail, Revolutionary Dub Warriors i japanski Audio Active.

Na brojnim turnejama Adrian Maxwell Sherwood se dokazao kao velemajstor live dubbinga koji u svakom koncertnom prostoru ostavlja prepoznatljivi trag On-U Sounda.

U studijskim radovima ubrzo se proširio s dub-reggae teritorija na eksperimentalnu elektroniku i industrial funk, pa je postao vrlo traženi producent s klijentima kao što su Tackhead, Primal Scream i Asian Dub Foundation te remikser za Depeche Mode, The Fall, Nine Inch Nails, Air i Simply Red. S gitaristom Skipom McDonaldom osmislio je inovativni dub-blues projekt Little Axe, a početak solo karijere najavio je nastupajući kao tour DJ ispred Asian Dub Foundation, Blur i Radioheada. Na samostalnim albumima 'Never Trust a Hippie' (Real World, 2003) i 'Becoming a Cliche' (Real World, 2006) ponovo je preoblikovao svoj zvuk i ušao u svijet futurističkog dancehall duba.

Prošle godine obnovio je suradnju s legendarnim Leejem Scratchom Perryjem, producirajući njegov album 'The Mighty Upsetter' i prateći ga na svjetskoj turneji.

Podsjetimo da su svoj nastup na T-Mobile INmusic festivalu potvrdili: Moby, Franz Ferdinand, Kraftwerk, N*E*R*D, Lily Allen, Yeah Yeah Yeah, Editors, Dimmu Borgir, Anthrax, Hatebreed, Art Brut, Sergent Garcia te Rokia Traore

Cijena ulaznica je od 9. veljače do 1. ožujka iznosila 350 kn, od 1. ožujka do 1. svibnja iznosi 400 kn, od 1. svibnja do 15. lipnja450 kn te od 15. lipnja do 24. lipnja kartu možete kupiti po cijeni od 500 kn. Na dan festivala, 24. i 25. lipnja cijena karte će biti skuplja za 50 kuna

Cijena ulaznice za jedan dan od 15. linja do 25. lipnja stajat će 450 kn