NAKON 13 GODINA

Pjevač Depeche Modea još osjeća posljedice overdosea

19.04.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Dave Gahan, frontmen Depeche Modea, otkrio je njemačkim novinarima da se još uvijek ponekad budi noću u 4 sata i 15 minuta, točno u vrijeme kad je prije 13 godina bio kratko klinički mrtav zbog overdosea

Pjevač jednog od najuspješnijih bendova svih vremena Depeche Modea u vrijeme kad je bend već dosegao vrhunac popularnosti prvo je pokušao samoubojstvo, a potom se godinu dana kasnije 1996. godine overdozirao speedballom (mješavinom heroina i kokaina). Srce mu dvije minute nije kucalo prije nego što su ga liječnici uspjeli oživjeti.

Danas 46-godišnji pjevač za njemački je Bild rekao da ga je iskustvo bliske smrti natjeralo da razmisli o svom hedonističkom načinu života, a nespavanje i redovito buđenje usred noći još uvijek ga konstantno podsjećaju na to koliko je sreće imao.

'Ako se probudim usred noći, ne moram ni gledati na sat, znam točno koliko je sati. Mislim da me netko stalno podsjeća na to kako sam sretan, ali i da ne odlučujem ja o tome kad će mi život završiti. Ono što sam radio u prošlosti bilo je velika greška. To sam instinktivno osjetio kad sam bio blizu smrti. Danas sam zahvalan što sam preživio', rekao je Gahan.

Gahan se nakon devetomjesečnog liječenja skinuo s droga i danas živi u New Yorku sa svojom suprugom Jennifer i dvoje djece.