ROKAJ FEST

Roots Manuva, General Woo i Pasi potvrdili nastupe

16.02.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Nova potvrđena imena na Rokaj festivalu uključuju kultnu figuru britanskog hip hopa Roots Manuvu, legendu regionalne MC scene Generala Wooa i sjajnu riječku punk rock mašinu Pasi

Rodney Hylton Smith, široj publici poznatiji kao Roots Manuva, kultno je ime britanskog hip hopa i jedan od njegovih najznačajnijih izvođača uopće. S korijenima duboko zasađenima u dub i ragga zvuku te povremenim koketiranjem s raznim stilovima uključujući i trip hop, objavio je cijeli niz od kritike fantastično ocijenjenih izdanja. Njegov posljednjih studijski album ‘4everevolution’ objavljen je krajem prošle godine i Roots ga dolazi promovirati na ovogodišnji Rokaj.

Verbalni delikt’, posljednji album Generala Wooa, možda je i najbolje domaće hip hop izdanje unazad posljednjih nekoliko godina, a da će i na koncertnom polju Woo imati dosta toga reći, pokazao je i krcati klub KvArt proteklog vikenda. Iduće ukazanje Generala Wooa u Zagrebu zakazano je za ovogodišnji Rokajfest, gdje će binu podijeliti s britanskim kolegom Roots Manuvom.

Riječke punk-rock legende Pasi obavezna su lektira za sve ljubitelja brze, energične i melodične glazbe, a postoje već punih 15 godina unatoč vlastitom izboru nesudjelovanja u nikakvim glazbenim i ideološkim organizacijama te upornim izbjegavanjem masovnih medija. Sve albume dosad su radili u suradnji sa prijateljima ili sami. Za sredstvo komunikacije s fanovima koriste samo vlastite internetske stranice. Ipak, iza sebe imaju hordu vjernih fanova te pregršt odsviranih koncerata i festivala.

Trenutni line-up Rokaj Festa, uz ovdje najavljene izvođače, uključuje još i TBF, Slayer, Mastodon, Lagwagon, Enter Shikari, Gojiru, S.A.R.S., Pips, Chips&Videoclips i Gojiru, a još izvođača bit će objavljeno već sljedeći tjedan.
Uz dosad objavljenih 12 izvođača, Rokaj je tek prešao trećinu svog ovogodišnjeg line-upa.

Aktualna cijena festivalske ulaznice je 190 kuna i vrijedi do četvrtka, 23. veljače.

Od petka, 24. veljače, pa do 31. svibnja dvodnevna festivalska ulaznica stajat će 230 kuna, a u posljednjem tjednu uoči festivala, dakle od 1. lipnja do 7. lipnja, cijena će biti 260 kuna.

Prvi val izrazito limitiranih jednodnevnih ulaznica pojavit će se u prodaji 9. ožujka i bit će dostupan svega dva tjedna. Cijenu takvih ulaznica, kao i ostali info, objavit ćemo krajem ovog mjeseca.

Roots Manuva: Witness

PRODAJNA MJESTA
ZAGREB:
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Teslina 16
Dirty old shop, Tratinska 22
Tvornica Kulture, Šubićeva 2

RIJEKA, SPLIT I ZADAR:
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14
Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2
Dallas Music Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4

Te sva Eventimova prodajna mjesta diljem Hrvatske i inozemstva, kao i www.eventim.hr