KAMPERSKO DRUŽENJE

Na INmusic festival stiže i Gogol Bordello

15.02.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Na INmusic festival stiže Gogol Bordello, skupina čiji se stil opisuje kao 'ukrajinsko-ciganski punk cabaret'

Gogol Bordello pridružuju se programu ovogodišnjeg INmusic festivala, zajedno s najavljenim izvođačima The Cranberries i Mando Diao, a festivalske ulaznice za INmusic 2012. u prodaji su u Tisak Media centrima po cijeni od 290 kuna.

Bend Gogol Bordello gostovao je na mnogim velikim glazbenim festivalima poput Roskildea, Bonnarooa, Reading and Leedsa, Lollapalooze, Rock am Ringa i Rock im Parka, Szigeta. Nastupi Gogol Bordella divlje su fešte koje uključuju niz različitih instrumenata, ponekad i cirkusante ili pirotehniku, zborove i trubače, a šaroliki kostimi sastavni su dio programa.

Koga god zbunjivao naziv Gogol Bordello, još će više biti zbunjen muzikom koju stvara taj bend; nešto što se opisuje kao 'ukrajinsko-ciganski punk cabaret' osobit je stil te multikulturalne skupine koja priča priču američkog imigranta. Gogol Bordello je geneza nove estetike koja upotpunjava prazninu i gradi most između istočnoeuropske, romske i zapadne kulture.


Lider i osnivač tog neobičnog benda je Eugene Hütz, koji je rođen u Kijevu, a živio je u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj i Austriji, da bi na kraju došao u New York gdje je i krenula uspješna priča Gogol Bordella. Hützov glazbeni ukus kretao se od izvođača poput The Birthday Party i Einstürzende Neubauten, da bi na svom životnom putu kroz različite kulture otkrio i ljepote ciganske glazbe. Stigavši u New York, okružio se živopisnom ekipom s kojom je počeo nastupati. Rezultat je bio zanimljiv spoj koji je podsjećao na fuziju politički nastrojene Mano Negre i otkačene zabave Leningrad Cowboysa s druge strane. Nakon uspješnog prvog singla uslijedio je i album prvijenac koji je producirao oduševljeni Jim Sclavunos, član Caveovih Bad Seedsa. Album 'Gypsy Punks - Underdog World Strike' iz 2005. producirao je moćni Steve Albini (koji je radio s Nirvanom i Pageom & Plantom, između ostalih), a njihov album iz 2010. 'Transcontinental Hustle' producirao je nitko drugi nego Rick Rubin, koji stoji iza produkcije izvođača poput Johnnyja Casha, Rage Against The Machine, Adele i mnogobrojnih drugih glazbenika.

Festivalska ulaznica za dva dana do 18. travnja iznosi 290 kuna, a od 19. travnja 340 kuna. Dnevna ulaznica na dane održavanja bit će 300 kuna.