TONY CETINSKI:

'Whitney je sama sebi bila najveći neprijatelj'

13.02.2012 u 06:41

Bionic
Reading

Tony Cetinski, Jasna Bilušić, Zdenka Kovačiček i Ivanka Boljkovac govore po čemu će pamtiti pop divu

I domaću glazbenu scenu šokirala je vijest o smrti pop dive Whitney Houston.

'Žao mi je, velika je to šteta za glazbeni svijet. Ljudi poput nje veliki su emotivci. Veliki su glasom, muzikalni, a uglavnom nesretni. Da nije bila tako senzibilna, ne bi ni imala takav glas, karizmu. Šteta! Voljela sam je slušati, a slušat ću je i dalje', kaže operna pjevačica Ivanka Boljkovac.

'Formirajući svoju tehniku pjevanja često sam doma pjevala uz nju. Njezin jedinstven, moćan glas ima svu snagu crnačkih glasova, a opet je tako suptilan da je došao do srca svih poklonika svijeta. Krhka, nježna duša koja nije izdržala pritisak', riječi su Jasne Bilušić

'Imala je nevjerojatne glasovne mogućnosti, a interpretacija joj je bila posebna. Siguran sam da je mnogim glazbenicima bila pjevački uzor. Nažalost, bila je sama sebi najveći neprijatelj, što je vrlo čest slučaj kod umjetničkih duša', rekao je Tony Cetinski.

'Savršena pjevačica koja je pjevala iz duše. Obožavam te jake ženske vokale poput njezina. Često su je uspoređivali s Celine Dion, no Whitney je, po meni, bila bolja, prirodna. Jako sam je voljela slušati, bila je mlađa inačica Arethe Franklin', kazala je Zdenka Kovačiček.