TUŽNE VIJESTI

Umrla Whitney Houston!

12.02.2012 u 03:12

Bionic
Reading

Američka pjevačica i glumica Whitney Houston preminula je u 48. godini života, a tu tužnu vijest agenciji Reuters potvrdio je u subotu glasnogovornik njezine obitelji

Whitney Houston, svojedobno jedna od najvećih zvijezdi svjetske glazbene scene, preminula je u 48. godini, a tu vijest potvrdio je medijima i obiteljski glasnogovornik. Pjevačica je pronađena u sobi na četvrtom katu hotela Beverly Hilton na Beverly Hillsu u kojem je odsjela s prijateljima i obitelji.

Policija i hitna pomoć pozvani su nešto prije četiri sata u subotu poslijepodne, no više ništa nisu mogli učiniti. Glasnogovornik hotela Mark Rosen rekao je medijima da na mjestu događaja nije bilo moguće odrediti uzrok jer nije bilo nikakvih znakova nasilne smrti.

Stranica TMZ.com izvještava da je pjevačica uoči vikenda u četvrtak i petak tulumarila do sitnih sati. U hotel je doputovala zbog partyja uoči Grammyja koji je organizirao njezin dugogodišnji mentor i izdavač Clive Davis. 'Ne moram se pretvarati pred tolikim prijateljima. Shrvan sam gubitkom nekoga tko mi je iznimno mnogo značio tolike godine', rekao je Davis okupljenima na gala večeri u subotu navečer.

Whitney Houston odrasla je u New Jerseyju, pjevala je prvo u crkvenom zboru, a zatim i u njujorškim klubovima. Prije potpisivanja ugovora s glazbenom producentskom kućom Arista Records bavila se i manekenstvom.

Najveće pjevačke uspjehe ostvarila je 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, kad je i višestruko nagrađivana za svoje pjesme. Zapaženu filmsku ulogu ostvarila je u filmu 'Tjelohranitelj'. Album s glazbom iz filma osvojio je 1994. godine Grammyja za album godine te postao najprodavaniji soundtrack svih vremena, a naslovna pjesma, 'I Will Always Love You', jedan od najprodavanijih singlova u povijesti glazbe.

Njezin strelovit pad započeo je udajom za Bobbyja Browna, otkad navodno datira i njezina ovisnost o opijatima. Više puta se nakon liječenja pokušavala vratiti na glazbenu scenu, no bezuspješno.

Whitney Houston je s više od 140 milijuna prodanih albuma pri vrhu liste najprodavanijih svjetskih glazbenika. Poznata kao Glas (The Voice) zbog moćnog pop-gospel vokala, bila je uzor mnogim R&B i pop glazbenicima.

'I Wanna Dance With Somebody', jedan od najvećih hitova Whitney Houston