ZAGREBAČKI VELESAJAM, 7. I 8. LIPNJA

S.A.R.S., Pipsi i Nina Romić na Rokaj festu

08.02.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Internacionalnom line upu ovogodišnjeg Rokaj festa pridružuju se S.A.R.S., Pips, Chips & Videoclips i Nina Romić

Najnovijim pojačanjima se broj ukupno objavljenih izvođača penje na devet i svi oni mogu se pogledati za svega 170 kuna, koliko iznosi cijena festivalske ulaznice do četvrtka 9. veljače. Od petka 10. veljače cijena festivalske ulaznice penje se na 190 kuna Od petka 24. veljače festivalske ulaznice poskupljuju na 230 kuna

Jedan od trenutno najpopularnijih i najoriginalnijih bendova s ex-YU prostora, beogradski S.A.R.S. dolazi na Rokaj fest na svoj prvi veliki nastup u Zagrebu 2012. godine. Grupu Sveže amputirana ruka Satriania su u Beogradu 2006. godine osnovali Dragan Kovačević Žabac i Aleksandar Luković Lukac. Sljedeće godine snimaju pjesmu 'Buđav lebac' koja postaje internetski megahit s preko dva milijuna klikova na YouTubeu, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio-postajama i u klubovima.

Svoj prvi album jednostavnog naziva 'S.A.R.S.' snimaju 2008. godine, a osim 'Buđavog lebca', hitovi su postale pjesme 'Ratujemo ti i ja', 'Ja se budim', 'Ana', 'Rakija' te 'Debeli lad'. Svoj drugi album 'Perspektiva' izdaju 2011. godine u suradnji s MTV-jem, kroz čije web siteove bio dostupan na besplatnom downloadu. Tu mogućnost iskoristilo je više od 50.000 fanova, čime se fan baza benda višestruko povećala. S albuma je skinuto nekoliko singlova, od kojih je najveći uspjeh zabilježio 'To rade'.

Jedan od najvećih bendova u povijesti zagrebačke rock scene, Pips, Chips & Videoclips krajem prošle godine objavio je dvostruki live CD i DVD '2x2' snimljen na nastupima u zagrebačkom Plesnom centru. Sjajan '2x2' najbolji je dokument prebogate pjesmarice iz gotovo dva desetljeća karijere Pipsa. Ovih dana bend je skinuo i novi singl s albuma – 'Rosita Perdingo' – u kojem gostuje Yaya iz Jinxa.

Nastup Nine Romić na Rokaju bit će sjajna prilika uživo poslušati pjesme s njenog novog albuma 'Ptice' koji će biti objavljen u ožujku. Mlada zagrebačka glazbenica predvodnica je akustičnog, kantautorskog vala. U mnoštvu izvođača Nina se izdvojila sjajnim debijem 'Daljine' u kojem superiorno vlada melankoličnom, psihodeličnom akustikom s primjesama folka. Novi Ninin album donosi novi instrument u njenim pjesmama, bubanj. Također, karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji i izražajniji.

Trenutni line up Rokaj festa, uz ovdje najavljene izvođače, uključuje TBF, Slayer, Mastodon, Lagwagon, Enter Shikari i Gojiru, a još izvođača bit će objavljeno već sljedeći tjedan.


Prodajna mjesta

Zagreb:
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Teslina 16
Dirty old shop, Tratinska 22
Tvornica kulture, Šubićeva 2

Rijeka, Split i Zadar:
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14
Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2

Također, sva Eventimova prodajna mjesta diljem Hrvatske i inozemstva.