TVORNICA KULTURE, 30. SVIBNJA

Legendarni stoner rock band Kyuss Live stiže u Zagreb

03.02.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Najveći i najvoljeniji stoner rock band svih vremena, mitski kalifornijski Kyuss, u svojoj trenutačnoj postavi Kyuss Lives! dolazi na svoj premijerni nastup na ovim prostorima u srijedu, 30. svibnja u zagrebačku Tvornicu kulture

Bend koji je udario temelje zvuku koji će se kasnije toliko masivno kopirati i bend koji je iza sebe ostavio najznačajnije albume stoner rock žanra, nakon 15 godina pauze vratio se na svjetske pozornice u postavi koja uključuje tri od četiri originalna člana – John Garcia na vokalu, Brant Bjork na bubnjevima i Nick Oliveri na bassu.

Jedini koji nedostaje legendarni je Josh Homme, kasnije osnivač Queens Of The Stone Age, no i gitarist koji je odobrio sadašnju postavu Kyussa te čak nekoliko puta i nastupio s njima. John Garcia je jednom prilikom izjavio da bez Hommea nema Kyussa, stoga se grupa odlučila za novo ime, a umjesto Hommea gitaru svira Belgijanac Bruno Fevery koji je ranije svirao s Garciom u projektu 'Garcia Plays Kyuss'.

Kyuss su za vrijeme kratkog djelovanja objavili četiri albuma u prvoj polovici 90-ih godina, no nikada za vrijeme postojanja nisu postigli posebno veliku popularnost. Kult je počeo rasti nakon raspada, da bi njihove pjesme na koncertima počeli obrađivati velike grupe poput Toola, a kao uzore navodio ih je cijeli niz bandova. Eksplozijom Queens Of the Stone Age u pop kulturu, rastao je interes i za Kyussima, što je rezultiralo astronomskim ponudama promotera za nastupe na raznim festivalima.

U sadašnjoj postavi bend se konačno okupio prošle godine, na radost vjernog sljedbeništva diljem svijeta. Tada su odsvirali ogromnu svjetsku turneju koja je polučila izniman uspjeh.

U naše krajeve prvi put dolaze 30. svibnja kad će do temelja protresti zagrebačku Tvornicu kulture. Bit će to ujedno i koncert zagrijavanja za nadolazeći Rokaj Fest

Ulaznice za Kyuss Lives! u prodaji su od petka, 3. veljače na svim prodajnim mjestima Eventima, kao i na www.eventim.hr

Početna cijena ulaznice iznosi 130 kuna i vrijedit će do 19. veljače. Od 20. veljače do 29. svibnja cijena će iznositi 150 kuna, a na dan koncerta 180 kuna za svirku bogova stoner rocka.